THE höstlista

Marica måste väl ändå utses till den ultimata septemberbloggaren som triggar igång alla andra bloggare med sin ultimata höstlista 2.0

Ultimata Höstmånaden:
Jag kan inte annat än säga september, skördemånaden! Så står man där med sina odlingslådor fulla av morötter, palsternacka och salladslök… Och ett problem -frysen är redan smidfull! Men skördas ska det ändå, och man hackar, hackar, hackar. Och förväller. Och letar försöker trolla fram mer utrymme i frysen.
September i år blir vi dessutom tvåbarnsföräldrar -oslagbart!

Ultimata Höstmyset:
Bara det att det är så mörkt på kvällarna nu, att man inte vill vara utomhus särskilt länge utan istället måste ligga i soffan och umgås med varsin smartphone i handen. Det är väl mysigt som tusan ändå!

Ultimata Höstdrycken:
Det är klichéigt så det tjuter om det, men som en sann tedrickare innebär hösten alltid säsongsstart. Ingen skillnad på sort så länge jag slipper den där helt vanliga (stygga) gula liptonpåsen.

Ultimata Höstplatsen:
I år är det soffan, definitivt. Trist, tråkigt men åobart behövligt. Fast jag kunde ju säga britsen på mödrapolikliniken i Vasa också… Där tillbringar jag en del tid nu i höst (samt i väntrummet).

Ultimata Höstkläderna:
Mjukisbyxor och stickasockorna! He e na he!

Ultimata Höstmaten:
Soppa! Grönkålssoppa, blomkålssoppa, kålsoppa, fisksoppa, köttsoppa, korvsoppa and so on ända in i oändligheten. Jag älskar soppor och skulle kunna benämna det som den ultimataste maten året runt.

Ultimata hösthobbyn:
Beskära äppelträd. I år lär jag då inte klättra i några större fruktträd för att tukta dem, men då är det ju tur att våra egna träd är så små att de helst ska beskäras på våren. Och plommonträdet är så små att de skulle känna sig våldtagna om någon försökte klättra i dem.

Ultimata Höstmusiken:
Jag har en lista på Spotify som heter groove. Den är hetast just nu och påminner om den där tiden i Vasa när radiokanalen groove fm fortfarande mest spelade musik (och inte reklam) och vi dansade tryckare i köket i väntan på att laxen i ugnen skulle bli klar.

Ultimata Höstutmaningen:
För egen del tror jag att det blir en sann utmaning att om x-antal veckor börja vara ensam hemma med två barn dagtid. Oh My! Ja det är nog utmaning enough det!

2 reaktion på “THE höstlista

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *