Packa mammas kappsäck

IMG_2767.JPGIMG_2770.JPG
3-4 veckor är ingen tid alls i det här sammanhanget, så jag bestämde att jag nog gör bäst i att packa BB-väskan nu i dagarna. Men som ni ser har jag inte kommit längre än till att bebisen inte behöver vara naken när vi ska hem.
Minitutten tar vi med för säkerhetsskull så att vi inte råkar ut för samma som med Leon på barnavdelningen. Tuttarna för nyfödda var kanske slut, så han fick en sån från 6 månader istället, och det såg så knäppt ut när halva ansiktet var täckt av en tutt. Om babyn hamnar på barnavdelningen nu (där de gärna vänjer bebisar med tutt) så har vi iaf en liten till förfogande.

Vad jag själv behöver ha med är ännu lite osäkert. En olivtvål, tandborste och tandkräm, deokristallen, telefonladdaren och systemkamera… Då klarar man väl sig långt!?

12 reaktion på “Packa mammas kappsäck

  1. Mommo har stickat sockor åt Greta av samma garn, så pigga! Fast dom är ju nog för små nu, finns det månne mera av det garnet? Räcker ett nystan till små sockor?

  2. Glöm inte att ta med stickade sockor till dig själv också! Jag har själv aldrig frusit så mycket som på förlossningen/BB.

    • Ja förstås!! Fast just nu svettas jag ganska mycket så det är svårt att tänka att man ska ha med sig sånt också 😉 och nu kom jag på att jag måste ta med nässpray och nozoil också! Min näsa hatar den torra sjukhusluften 🙁

  3. Det borde jag också… men de två tidigare gångerna tror jag inte att jag hade nån färdigpackad väska, utan slängde ner lite vad jag råkade komma på när det var dags, och det funkade bra. 😉 Är ju svårt, för kameran använder man ju hela tiden (kan inte packa ner), liksom tandborsten, och ska jag ha en bok vill jag ju ha den som är på gång för tillfället… haha, det här gör mig totalt handlingsförlamad!

    • Vi hade planerat snitt förra gången, och ändå fick vi åka in väldigt plötsligt sent en kväll… Handlingsförlamad är precis rätt ord att beskriva mig då när jag stod gråtandes i hallen och inte visste vad jag skulle ha med. Då var jag rätt glad över en färdigpackad väska ändå 😉

  4. Vaselin lr nån läppbalsam tycker jag är bra att ha i bb-väskan, får alltid så torra läppar av ventilationen vid sjukhuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *