tuttu sluu!

Här kan vi lugnt konstatera att regeln ”är det inte det ena så är det det andra” gäller. Iallafall när det kommer till Leons tutt-avvänjning.

  Förra veckans måndag lämnades tuttu helt kallt bort vid nattningen på kvällen. Nu är det inte jag som nattar Leon (eftersom mitt tålamod är världssämst) men jag tror att det var så att Leon frågade efter den ett par gånger, men ändå somnade till sist ( och inte ens grät sig till sömns?! Det får Daniel rätta om jag har fel i). Efter ett par kvällar började det väl rentav gå riktigt bra och jag var förvånad över hur fort Daniel kommit ner från vinden. Numera tror jag att nattningen går till så att de läser ett par böcker, och så säger D att det är natt och att Leon ska sova, stoppar om honom, säger god natt och går ut ur hans rum (älskling, rätta mig om jag har fel!).
MEN! Istället har Leon börjat ta sjukt tidiga morgnar. Vi pratar mellan 05 och 07 (jaja mamma ja vejt att jag ALLTI vakna 05… ). Inte nog med det, utan det ska skrikas och fejk-gråtas när han vaknar också, trots att Daniel försöker trösta. Han ska med våld ner från vinden, och ger sig sällan förrän Milea har vaknat och Daniel tar ner dem.

Jag inser hur orättvist det låter att det alltid är Daniel som tar nätterna och dessutom stiger upp med dem tidigt så att jag får sova. Det har bara blivit så eftersom jag har svårare att somna om på natten om jag vaknar. Så är jag allmänt tröttare också och har ett större sömnbehov efter att jag var utbränd -10. Jag tror inte att Daniel skulle vilja vara hemma i 4 veckor med mig om jag skulle vara trött och sur hela tiden.

Överlag blev det en MYCKET gnälligare Leon efter att vi slutat med tuttu. Det där att han vaknar så tidigt tror jag ändå att kan reda upp sig bara det blir lite mörkare på morgnarna. Men så gör det heller inte SÅ mycket eftersom  vi snart börjar jobba både Daniel och jag, och barnen behöver börja stiga upp tidigare. Jag börjar jobba tidigast 9 på morgonen, så det är inte SÅ tidiga dagar vi pratar om, men ändå är det ju trevligare för Mommo om de inte sover till 10 😉

Ni får gärna dela med er om ni har upplevt några biverkningar i samband med tuttavvänjning.

En reaktion på “tuttu sluu!

  1. Vi slutade med tutten för snart 2 månader sedan och då hade sonen också en period då han vaknade 5. Nu vaknar han 6-7, men det är svårt att säga om det var tutten eller för att vi sedan köpte mörkläggningsgardiner som han nu sover liite längre. Han börjar dock på dagis i höst så den tidtabellen känns helt ok nu så blir det inte en chock sedan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *