En för bra frukost

IMG_2512-0.JPG
Jag tror mig ha löst ”problemet” med att Leon antingen inte äter alls vid lunch, eller bara väldigt lite. Allting bottnar i att vi ger för bra och mättande frukost.

De senaste månaderna har vi haft bergwalls GI-bröd (det har visat sig ha sån bra hållbarhet också under rötmånaden) som jag och Leon ätit till frukost. Om jag äter två skivor med smör och medwurst på, så håller jag mig mätt nästan 5 timmar… Så inte är det konstigt om Leon håller sig mätt på en smörgås med mycket smör på + rödmjölk.

Då är frågan bara hur man kunde ge en bra frukost men ändå få honom att äta lite lunch?! Eller gör det ens något att vi i princip hoppar över lunchen och äter ett bra mellanmål sedan igen?!

Vad ger ni för frukost åt barnen?

6 reaktion på “En för bra frukost

 1. Greta har igen inte velat ha så mycket frukost, havregrynsgröt gick inte alls, mannagrynsgröt sådär, turkisk yoghurt sådär, men mest är det väl det att man inte får mata henne på morgonen, så då blir det smörgås, bär, frukt och grönsaker. Vi får prova med gröt på nytt sen när hon själv kan äta med sked lite bättre.

  Är din blogg annars olåst nu för tiden?

  • Fast smörgås kan ju vara helt okej det också… Med riktigt smör på hålls man mätt länge 🙂

   Njä alltså, jag har nog kvar den där gamla (Sandra.neuman.fi) och den är låst… Den här bloggen är den där jag kan använda på fb-gruppen exempelvis, så att alla kan läsa 🙂 i den förstnämnda finns ALLT med det här kanske bara finns lite mer ytliga grejer.

 2. På morgonen alltid bär eller frukt och gröt och fettfri mjölk eller surmjölk. Om barnen ännu är hungriga kan de få smörgås med ost och gurka eller paprika eller sallad på. Barnen 10 månader (äter inga komjölksprodukter än) och dryga två år. De har ätit själv (utom gröten) sedan 6 månaders ålder, så de är nyfikna på mat och äter alltid helst själva. Lunchen äter det oftast riktigt bra, förutom om de är för trötta eller är kissnödiga.

 3. Nu då dottern börjat skolan och måste äta hemma på morgonen, har jag konstaterat att gröt är det bästa alternativet. Det är lätt att laga, och även om man inte skulle tro det så äter båda barnen (nästan 7 och 5) det bäst på morgonen. För tillfället kör vi fyrflingegröt. 🙂

  • Ja man måste satsa på det som funkar helt enkelt 🙂 jag åt inte gröt på morgonen förrän dagen då jag skulle få studenten, då gick inget annat ner än det 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *