I andra hand

Jag tog Sofias moodboard som en utmaning att själv visa upp vad jag har loppisfyndat genom mina dar. Det visade sig vara svårare än vad jag trodde där jag gick med kameran i högsta hugg, för det mesta vi har är tydligen sånt som vi har hittat i Daniels familjs gamla hus och uthus. Vi har en hel del second hand-grejer (jag kan ju inte kalla det loppissaker när det inte är det) som vi använder i vardagen, och många skåp och hyllor i samma kategori.

Men om jag ändå försöker hålla mig till loppisfynden nu, så hittade jag de flesta i köket.IMG_4417.JPG

IMG_4420.JPGIMG_4421.JPG

 

Här ser ni först tre fina loppisfynd. Bestickmuggarna från Bruka design var något som vi hade tänkt på att vi faktiskt behövde här hemma, så jag var inte sen att roffa åt mig dem på loppisracet här på källbacken för några år sedan. 10€ för alla tre minns jag att vi betalade, och det är inte mycket när man vet vad de kostar som nya.
Radion är egentligen Daniels loppisfynd, men jag börjar mer och mer tycka att den är riktigt snygg (ljudet tycker jag är hemskt!). Den får stå på vinden så vi har lite ljud runt oss när vi är där också.
Sist ut för idag är vår vattenkanna. Eftersom vi har induktionshäll så funkar alla de här gamla emaljerade kärlen alldeles utmärkt (vi har en låda full med kastruller på vinden också… de går inte i diskmaskinen, så därför använder vi dem inte just nu). Kannan köpte vi på juthbackamarknaden för några år sedan när jag prompt ville få bort alla fula kastruller och få in mer färg i köket. Den står alltid på spisen, och vi använder den flitigt när vi dricker te… för ni vet väl att det går snabbare att värma upp en skvätt vatten på induktionshäll, än att ha en vattenkokare som gör det.

IMG_4419.JPG

IMG_4418.JPG

De här två grejerna hör faktiskt till kategorin ”hittat i uthus”. Träburken som hänger på väggen använder vi som förvaring av diskmaskinstabletter… När barnen blir större måste vi kanske flytta tabletterna så att de är mindre tillgängliga, men än så länge har det varit den perfekta lösningen för dem som har det trångt under diskbänken.
Ganska rakt ovanför träburken, uppe på en hylla, står ett litet nätt trevåningsfat. Det här kom svärmor hit med i sin loppislåda till det första loppisracet, så jag satte klorna i det direkt istället för att sälja bort det.

När jag kommer in mera i vardagen som småbarnsmamma så ska jag visa lite andra second hand-grejer också. Nu kan ju ni också visa lite loppisfynd ni har hemma 🙂

En reaktion på “I andra hand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *