Mileas dopdag

IMG_4734.JPGIMG_4722.JPGIMG_4735.JPGIMG_4731.JPG

Så hade vi Mileas dop bakom oss -äntligen! Får jag säga, för trots att jag inte har stressat alls över tillställandet så är det ändå påfrestande för psyket.
Hur som helst hade vi en fin fest med bara de 40 närmaste (oskojat är vi då tighta i min släkt att vi är minst 30).

För alla som har ett dop framför sig, hur framtida det än är, minns mina ord. Ha festen i församlingshemmet! Fu slipper städa. Du behöver inte plocka fram extra stolar och släpa in trädgårdsbordet. Du behöver inte diska efteråt och så har man någon som kokar kaffet och ser till att kakorna och kaffemjölken/grädden inte tar slut på bordet. Och det bästa av allt är att det oftast är så mycket större ytor att röra sig på. Här i Nykaabi är det nytt och fräscht, och vi hade tillgång till både dagklubben och ungdomsutrymmet (vi hade dopet i det senare eftersom det kändes mindre stelt än i stora salen)… Det vill säga att de mindre barnen kunde leka och de yngre vuxna spelade biljard.
Nu blev det tydligen fokus på hur enkelt man som föräldrar slipper undan om man utnyttjar församlingens gästfrihet (det kostar typ 70-80 € för serveringshjälpen).

Den sista bilden i raden här ovanför är årets femgenerationersfoto. Tänk så bra vi har det som fortsättningsvis får ha med Mommi (3 månader ifrån 100 år!) på våra festligheter!

Idag är vi till Vasa för att träffa barnkardiologen från Helsingfors. Kul med intensivt helgprogram -not!

10 reaktion på “Mileas dopdag

  1. Så snygg dekoration du fixat runt skålen med vatten! 🙂 Vi hade dop åt Alissa här i soklot vid bönehuset, det var ett mycket bra arrangemang de också! 🙂

  2. Vi bjöd också bara dom närmaste och vi blev ändå typ 35 pers.. Å vi va ju så dum att ha de här hem i våran lilla håla. Tur att vi kuna va utomhus, annars sku vi ha behövt slå ut en vägg.

    Usch. Blir e nån nästa gång tar vi nog församlingshemme utan tvekan!

    Grattis på dopdagen till Milea 🙂

    • Håhå! Det är alltid problematiskt med stora familjer… och inte lär de ju bli mindre med tiden heller 😉 Milea tackar! 😀

  3. Igår hade vi också barnvälsignelse – det är märkligt det där, att även om vi knappt hade något alls att förbereda, och egentligen inget att vara nervösa för så är det ändå en lättnad att inte ha det framför…

  4. Samma här, vi har haft alla våra tre dop i kyrkan och församlingshemmet. Jag rekommenderar det också. Fast det kostar en liten slant, men tänk vad tid man vinner istället både före och efter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *