Loppisbarn

IMG_2739.JPGIMG_2740.JPGIMG_2737.JPG

Jag är ett stort fan av att handla kläder på loppisar. Det är miljövänligt, giftet är urtvättat och så vidare, och så vidare… Men jag som är så kniido (=snål) är framför allt glad att man kan spara in en slant. Det kostar nästan ingenting att klä sina barn i begagnade kläder, och är man tillräckligt kräsen så är det bra kläder man kommer hem med!
Leon har växt upp i loppiskläder, och så länge det finns tillgång till bra kläder i rätt storlek så kommer han att få nöja sig med det också (förhoppningsvis pratar vi 6-7 år!).

Loppissuget har varit starkt en lång tid nu, och Leon är ständigt i behov av fler plagg känns det som, så idag slog vi till och gick genom fyndis i smedsby. Eftersom jag främst handlar barnkläder på loppis* så fokuserar vi på den slutsumman; 29,50€. Ni som har barn vet hur få plagg man skulle få för den pyttesumman från Kappahl eller Lindex. Nu blev det ändå vinterskor, t-shirts och långärmade åt L, flera pyjamaser åt båda barnen, någon body och byxor åt bebben. För 29,50!!! Det är ofattbart egentligen.

Som jämförelse kan vi ta den andra bilden uppifrån. Det är enbart nya kläder, och då inte ens av den dyraste sorten. Jag vet inte den exakta slutsumman, men kanske 25€, och då mest strumpor. Strumpor och vantar är sånt som jag brukar handla som nytt, liksom övriga underkläder.

Ni kanske också undviker underkläder från loppis? Eller?! 😉 men för nyfikenhetens skull, vad köper ni inte från loppisar?

*skulle det finnas mer tid skulle jag handla mer kläder åt mig själv därifrån också.

16 reaktion på “Loppisbarn

 1. Loppis är super! Underkläder o strumpor är väl nog det jag helst inte köper från loppis. Förstår mig int på di som ens säljer typ använda bhn o trosor? 😀

 2. Jag köper det mesta på loppis, men inte underkläder, amningsbhn undantaget. Sockor köper jag ibland åt barnen, främst på nätloppisar. Jag har faktiskt sålt pojksmåkalsonger på loppis, tror inte jag skulle köpa själv, fast de ju inte slits på samma sätt som vuxenunderkläder. Min specialitet är gummistövlar, ett enda par har jag köpt nya och de var strl 19, ursvåra att hitta, resten (och det är många par) är loppisköpta eller ärvda.

  • Strumpor har jag faktiskt också köpt åt barnen, de är ju ändå inte särskilt nötta i de minsta storlekarna 🙂 det är först nu jag börjar köpa nya åt Leon när han får så fort varmt om fötterna och behöver nya strumpor varje dag :/

 3. Charlie kommer nog att växa upp i loppiskläder också. Har som bäst en vinterhalare som väntar vid posten, inhandlad på ett fb-loppis. Strumpor, strumpbyxor och vantar köper jag nog nytt eller stickar själv. Tygblöjorna våra har jag bara köpt begagnade, men inte skulle jag kunna tänka mig att köpa underkläder på loppis. Jag köper nog en del kläder åt mig själv också om jag råkar springa på nåt bra fynd, men t-skjortor och liknande basplagg köper jag nog alltid nytt.

 4. Jag tycker att bhn e ok att köpa på loppis om dom är i bra skick (obs!). Varför sku man int, om man ändå köper snäva tröjor som sitter åt över tissarna? De e ju samma hud som på resten av kroppen.

  *slå* 😉

  • Hehe, ja så sant… Å fast man köper en ny bh i butiken så är risken stor att någon annan har provat den före. Good point! 😉 *slå*

 5. Håller så med dig! Inhandlar så gott som alla kläder åt mig & barnen från loppisar (barnen 2 och snart 4)! Det jag väljer att handla som nytt är mina underkläder&bhn&strumpor samt vita baslinnen – grynen däremot har fått både strumpor & kalsonger begagnat (men de av sådana som vi känt)! Loppis är såå bra & man sparar många euron vill jag tycka – tyvärr finns det rätt dåligt med herrkläder och därför hittar inte så många herrplagg hem till oss, tyvärr :/

  • Ja hur kommer det sig att det finns så dåligt med herrkläder? Är det så att de flesta män använder sina kläder tills frun säger stopp?! 😉

 6. Loppis är toppen! Men passa på och njut medan barnen är små, för ju större de blir, desto svårare blir det att loppisfynda kläder i bra skick… De sliter väl mer på kläderna när de blir större, samtidigt som de använder storlekarna längre. Åt sjuåringen händer det att jag fyndar, men det är inte så ofta längre. Åt 4½-åringen kan jag ha bättre tur, men det går absolut inte upp mot superfynden man kan göra åt babysar och småbarn!

  • Precis därför samlar jag på mig större storlekar i förtid om jag hittar något i bra skick. Speciellt byxor köper jag gärna när jag snubblar över dem fastän det lär ta några år innan Leon kan använda dem 🙂

 7. Jag handlade massor på loppis åt A när hon var baby, men nu är det riktigt svårt att göra några fynd mera (precis som övriga här konstaterar). Det blir mest någon enstaka tröja eller klänning, fast några av mina mest älskade och använda plagg är faktiskt loppisfynd men man ska ju ha lite tur!

  Skor köper vi inte begagnade och inte några nya som är billiga och platta heller, och inte Crocs och inte stövlar i plast. Skor är väl det som jag är mest noga med åt både barnet och mig. Underkläder skulle jag inte heller köpa begagnade.

  Nu har jag istället blivit en rea-räv…de plagg som inhandlats till fullpris här i huset är ganska lätträknade.

 8. Men ja vad bra! Du såg ju högen som vi fyndade på Fyndis åt Greta, för 35€! Superställe. Inte skulle jag heller köpa underkläder från loppis, och så har jag aldrig tid att börja prova kläder åt mig själv där. För att man ska fynda ska man ju vara redo att fixa och kanske sy om lite, och sånt sku jag aldrig orka med.

  • Fyndis tycks vara mer inne nu just jämfört med suvi där varannan hylla är/var tom…
   Faktiskt så köpte jag en mama-topp och -leggings nu också, för sånt är ju oftast inte använt särskilt lång stund 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *