Gröninredning

När jag läste Anna-Lenas inlägg om en svensk stylists lägenhet som nu ska säljas blev jag alldeles varm om hjärtat. Grönväxterna är tillbaka i inredningsvärlden! Jag som alltid har överöst mina fönster med grönväxter i olika modell och struktur, har faktiskt just ikväll plockat bort lite för att få lite mera luft och lugn. Men ja, helt utan grönväxter kommer jag nog aldrig att kunna leva.

Men visste ni att när man studerar till florist så ska man också lära sig att inreda med grönväxter -gröninredning heter det. Det går ut på att man placerar rätt växter på rätt plats helt enkelt (och inte bara har dem på fönsterbrädena, så som jag har och säkert alla andra också). Med rätt växt menar man t.ex. att orkideer ska stå ljust men inte i direkt solljus, och överlever alltså inte särskilt länge i mitten av rummet. Bara som ett exempel.
När vi läste kurserna om gröninredning hade vi väldigt många praktiska övningar där vi IRL fick mäta upp utrymmen, analysera hurudana material, färger, funktion och förutsättningar som finns, och utgående från det välja passande växter.

IMG_1146IMG_1147IMG_1175

Den här planeringen var vårt yrkesprov inom gröninredning, att planera en trappuppgång i en av skolans byggnader. Jag minns att jag fick lite bakläxa för att jag hade missat någon liten detalj.

Men som ni ser så är det inte så ”bara” att utbilda sig inom gröninredning. Ändå är jag glad att det blir en innegrej med naturligt grönt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *