Ett steg bakåt

Vi vet ju ALLA hur tungt det är att kommentera varandras bloggar, hur svårt det är att ens komma sig till kommentarfältet fastän man bara skulle kunna skriva ”Hej, bra point!”, eller ”Njä, jag håller inte med, men så här tycker jag”… Eller helt enkelt bara ”Snygg tröja!”.

Jag tänkte ta ett steg tillbaka i utvecklingen, och inte var så bekväm av mig att jag för det första läser bloggar i iphonen, och för det andra har dem bekvämt i feedly. Feedly tänkte jag skippa eftersom det så lätt blir att man bara läser inläggen där, utan att ens gå in på själva bloggen, och det gör steget till att kommentera ÄNNU större.

Untitled-1 copy

 

Nu har jag en rad bloggar placerade i en egen mapp i chrome, så måste jag klicka mig in på dem för att veta om de blivit uppdaterade. Och när jag en gång har klickat mig in, så är det mycket enkelt att också kommentera.

…En annan fördel är naturligtvis att vi numera har ett riktigt skrivbord att sitta vid.

Nå, nu är det dags att erkänna hur ni gör för att komma er för att kommentera andra bloggar?! Min blogg till exempel! 😉

35 reaktion på “Ett steg bakåt

 1. Det var ju en bra förändring tycker jag. Mer kommentarer åt folket! 😀

  Jag läser bloggar via Finlandssvenska bloggare-gruppen och Bloglovin, så då kommer ju inläggen upp i originalform och det går lätt att kommentera. 🙂

  • Tyvärr tror jag att det blir svårare för mig att hänga med i bloggvärlden eftersom det är myyyycket sällan jag har möjlighet att sitta vid datorn dagtid. Man kunde säga att det blir kvalitet framom kvantitet 🙂

 2. Jag läser ofta bloggar via mobilen, för det mesta via fb gruppen för finlandssvenska bloggare. Ofta knappar jag in kommentarer på inläggen, som för något konstigt skäl inte laddas upp sen när jag vill skicka kommentaren :/ synd. Och jag medger att jag kommenterar bara en bråkdel av vad jag skulle kunna! Kunde nog försöka bli bättre på det. 🙂

  • Det har hänt för mig flera gånger också, att kommentaren inte blivit skickad när jag skrivit något via mobilen, och då ORKAR jag sällan skriva igen 🙁

 3. Jee, där är ju jag! 😀

  Jag har varit superlat med läsandet och speciellt kommenterandet nu då jag är på praktik. Min egen blogg har ju nog också lidit lite (mycket), men å andra sidan vill jag skriva trevliga inlägg med något innehåll som kanske får folk att kommentera 😉
  Sen älskar jag wordpress-appen där man kan läsa inläggen och kommentera direkt där. Hurra för alla mina bekanta som har wp!

  • Jaa, där är du!! ^^ Aha, jag har inte bekantat mig så mycket med wp-appen på det sättet, men har sett att den funktionen finns iallafall 🙂

 4. Bloglovin använder jag flitigt för att hänga med i alla uppdateringar. 🙂 Nog skulle man ju kunna lämna ett tassmärke lite oftare när man besöker bloggar 🙂

  • Speciellt om man läser via dator så är det ju mycket enklare att slänga iväg en liten hälsning 😉 Via mobilen ÄR det ju mycket krångligare :/

 5. Jag läser både via mobilen och datorn, en del bloggar har jag i feedly medan jag har andra sparade som bokmärken (både på datorn och telefonen). Din blogg hör till den sistnämnda kategorin 🙂

 6. Jag kommenterar ganska ofta faktiskt! (Men inte alltid) Jag tycker att det är ett sätt lämna ett litet spår efter sig…

  Kommentarerna är en av de roligaste respons man kan få som bloggare 🙂

  /Kitty

  • Ja du är nog en av de flitigare kommenterarna! 😀 Och faktum är ju att om man själv är aktiv och kommenterar, så får man mera tillbaka också 🙂 Kanske inte direkt alla gånger, men småningom så hittar fler och fler till dig 🙂

 7. Jag läser oftast via mobilen och bloglovin nu också. Behändigt när man sitter och ammar eller på kvällen i sängen (!) Ovanor jag borde sluta med. För visst är det mycket krångligare att kommentera via mobilen. Tummen upp för mera kommentarer, min egna blogg är ganska död på den fronten för tillfället också, och det är ju sååå tråkigt.

  • En tid hade vi surfförbud i sängen, och det var väldigt behagligt på något sätt, men så har jag svårare att somna en del kvällar och behöver något att läsa (och då funkar det inte med bok när Milea sover precis bredvid och jag inte vill störa henne).

 8. Jag kan inte läsa bloggar på mobilen och går dessutom alltid rakt in på bloggen (tycker man missar en del om man missar layouten), så tröskeln för att kommentera är nog i huvudet, inte i tekniken. 🙂

 9. Hmm.. Jag är en tant som läser bloggarna från Finlandssvenska inredningsbloggares sida och kan därför enkelt kommentera. MEN jag har lika många gånger som jag kommenterat, raderat ut det jag tänkt kommentera för att det ju inte verkar vara så att man ska kommentera. Läser o ser mycket som jag vill kommentera men tvekar eftersom ingen annan kommenterar. Känner mig DUM för att jag vill kommentera! Så borde det ju inte vara, eller???

  • Oh nej, inte är det dumt att kommentera inte!! 😀 Det är alla andra som INTE kommenterar som är dumma 😉 Direkt man läser något som väcker en tanke så ska man skriva ner det 🙂 TACK för din kommentar!

 10. Jag brukar kommentera när jag Vill och känner mig för det. Läser en del bloggar på bloglovin eller på datorn. 🙂

  • Inte ska ju kommenterandet bli ett måste och börda heller, så då är det smart att bara kommentera då man själv känner för det 🙂

  • Jag har faktiskt aldrig läst bloggar på surfplattan, men jag tror inte att det för min del skulle vara så enkelt (vi har nämligen en väldigt trög modell!).

 11. Jag kommenterar sällan/aldrig för att jag är så kinkig med hur jag formulerar kommentaren att det oftast slutar med att jag raderar skiten för att jag inte blir nöjd. Just därför bloggar jag väl inte heller…

  • Nejmen så ska du ju inte tänka! Man ska bara låta fingrarna dansa över tangentbordet och sedan skicka iväg en ärlig kommentar! ^^

 12. Ja följer x-antal bloggar via Bloglovin’ (typ 20st) men läser oftast via telefon. Och he SUGER att kommenter! Invecklat å tar hundra år.. Så täför har ja instifta en regel att varje gang ja läser via datorn så måst ja kommenter 🙂 och så gick e idag! Läst dehär inläggi redan igår, stoppa e bakom öra, å återvänd idag, på datorn. Men he kombär man ju int allti ihåg att göra!

 13. Jag läser alltid bloggar via datorn så där funkar det bra att kommentera. Jag vill dock kommentera mer inlägg än jag gör idag. Så det ska jag skärpa mig med. Bra poäng där! 🙂

  • Jag skulle också gärna kommentera mera än jag gör, men ibland så orkar man ju faktiskt inte alls 🙂 Men försöka duger gott!

 14. Jag läser också oftast de bloggar jag följer via Feedly, och visst håller jag med om att man missar mycket av upplevelsen när man inte ser själva bloggen och layouten. Vill jag kommentera så är det inte jättejobbigt att klicka upp själva inlägget, men jag tycker nog det är rätt jobbigt att skriva via telefonen! Kanske har jag feta fingrar 😀
  Önskar någon skulle utveckla en bättre app för bloggläsning där man också enkelt kunde kommentera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *