skog-whatever

Det som är roligt med ett tvåspråkigt land är att det kan bli sååå fel ibland! Sandra skrev om sitt efternamn och vilka felsägningar (-skrivningar) hon fått vara med om. Jag själv minns att jag ropades upp som Sandra Dahlberg inför alla andra sjuor den där allra första dagen i högstadiet. Ja, jag hette alltså Dahlskog i efternamn innan vi gifte oss.

När vi bodde i Vasa (2006-2010) fick jag exempelvis heta Tallskog när jag hade fått ett recept inringt till apoteket (Taaalskog hade det säkert blivit till av den finskspråkiga läkaren, och sedan till Tallskog igen vid apoteket). En annan gång hette jag Granskog. Men så blev jag ju trädgårdsmästare också.

Vinnaren är!

Tusen tack till alla er som deltog i utlottningen av en örtvagga! Vinnaren drogs genom hederligt lottande (många lappar, Leon drog, Daniel och Milea övervakade).0115480abae224215c48d8fa272a69a66ec9342d7c

 

Grattis till Malin (vinnaren har kontaktats personligen, som det så fint brukar stå) som hade turen med sig denna gång! Imorgon levereras vinsten med privatbudbil Neuman.

Ni andra som deltog kan ändå gå in och titta runt hos foodieliving.fi och kanske beställa hem en egen?!

Älska dig själv.

Det börjar närma sig en vecka sedan jag fick den här utmaningen av Sara. Jag har tänkt, funderat och granskat mig själv och vad jag på riktigt är bra på, så nu vet ni att det är mycket genomtänkta svar jag ger. Jag är värd den här älskvärda listan. Alltid. Inte bara på vändagen.

Alla borde göra den här listan utan att behöva vänta på att bli ”utmanad” eller kanske snarare ”uppmanad” till det. Man måste våga se sina positiva sidor för att kunna hålla sig själv ovanför ytan istället för att bli nertryckt. Jag har lätt att bli nertryckt, och har blivit det många gånger, men trots det så vet jag att jag är bra på många saker. Det finns alltid människor som är hårda och inte inser att andra kan ta illa upp. Det finns alltid energitjuvar som man inte ska bry sig om, eller helt enkelt slänga ut ur sitt liv om det bara går.

Man är ALLTID bäst på att vara sig själv. Man ska ALDRIG låta andra stiga på ens självförtroende. Därför borde den här listan vara lätt att fylla i för alla. Så nu får alla gärna fylla i den. För sin egen skull.

 

– Att säga nej. Jag är numera superbra på att uppmärksamma signalerna om att det är för mycket på gång. Bättre egenskap kan man inte ha i den värld vi lever i.

– Krukväxter. Mina egna är nästan halvdöda hela tiden bara för att jag glömmer bort att vattna dem, men jag skulle aldrig i världen kunna vara utan grönväxter här hemma.

– Kundbetjäning. Jag kan ha en hur dålig dag som helst, men ändå kan jag inte annat än vara trevlig och betjäna kunder på bästa möjliga sätt. Det är mitt kall.

– Familjetid. Och då tänker jag inte bara på min egna lilla familj på fyra knoppar, utan hela min familj inklusive mommo, moffa, mamma, bröder, kusiner etc. Alla kan alltid vara bättre på det här, så också jag, men familjen är verkligen det jag sätter främst. Alltid.

– Laga mat. Det kanske inte går så bra första gången jag lagar morosås (nu tänker jag tillbaka på den där tiden när jag precis hade flyttat till Vasa och allt blev bränt), men nu freestylar jag ihop precis vad som helst av inga ingredienser alls.

 

– Min näsa. Den är så liten, söt och perfekt.

– Mina pinnar till ben.

– Min hörsel som är fantastiskt bra!

– Att den funkar relativt bra trots att de lagerhanska öarna i bukspottskörteln är kaputt.

– Att min kropp och jag som person samarbetar så bra att vi har lyckats producera två perfekta barn.

 

 

– Mitt yrke. Eller rättare sagt yrken. Jag vet att jag är en bra trädgårdsmästare och florist, och den vetskapen kan ingen ta ifrån mig.

– Min trädgård. Det är mitt livstidslånga konstverk, min meditationsplats, mitt gym, min lekplats, mitt sällskapsrum.

– Mina barn förstås! Vilken förälder är inte stolt över sina barn?!!!

– Min kreativa sida. Den sidan används dagligen till alla möjliga problemlösningar i vardagen. Ibland har mängden ideér ingen gräns!

– Min positiva inställning till livet. ”Allt går bara man vill”, är ett motto jag lever efter de flesta dagar. Likaså ”ingenting är omöjligt”.

 

 

– Min man. Daniel och jag är verkligen ett VI. Vi lever i symbios och delar på alla tunga och glada dagar, hushållsuppgifter, känslor. Allt. I rättvis mängd också.

– Mina få, men nära vänner.

– Att våra barn är sådana som sover hela nätter. Sånt får väl ändå en småbarnsmamma vara tacksam över?

– Att min arbetsgivare tror på mig. Verkligen. Utan Annas tillit hade jag nog haft svårt att kunna tro på att jag faktiskt kan binda buketter och skapa konstverk i mitt arbete.

– Att allt alltid ordnar sig!

Processed with Rookie

H. Den hårigaste kvinnan i världen.

Ett steg bakåt

Vi vet ju ALLA hur tungt det är att kommentera varandras bloggar, hur svårt det är att ens komma sig till kommentarfältet fastän man bara skulle kunna skriva ”Hej, bra point!”, eller ”Njä, jag håller inte med, men så här tycker jag”… Eller helt enkelt bara ”Snygg tröja!”.

Jag tänkte ta ett steg tillbaka i utvecklingen, och inte var så bekväm av mig att jag för det första läser bloggar i iphonen, och för det andra har dem bekvämt i feedly. Feedly tänkte jag skippa eftersom det så lätt blir att man bara läser inläggen där, utan att ens gå in på själva bloggen, och det gör steget till att kommentera ÄNNU större.

Untitled-1 copy

 

Nu har jag en rad bloggar placerade i en egen mapp i chrome, så måste jag klicka mig in på dem för att veta om de blivit uppdaterade. Och när jag en gång har klickat mig in, så är det mycket enkelt att också kommentera.

…En annan fördel är naturligtvis att vi numera har ett riktigt skrivbord att sitta vid.

Nå, nu är det dags att erkänna hur ni gör för att komma er för att kommentera andra bloggar?! Min blogg till exempel! 😉

#BLOGGTRÄFF15

Jag är aldrig sen att haka på när det blir tal om bloggträff, så även den här gången var jag snabb att besluta mig om att delta. Men när man själv inte riktigt orkar ordna, och inte heller någon annan här i trakten, så får man helt enkelt bara plocka fram bilen ur snödrivan och bege sig till närmaste storstad. Vasa. Det var ju tur att Emmi också tänkte lite likadant så att vi kunde samåka.

018749bdd146c990517ba690ab9d1b081c43fe486e0154c34854f75859081f9b19162b1c89ec35c010a7

 

Jag kan med gott samvete rekommendera crepes om man äter vid Kaffehuset August i Vasa. Den med fetaost var mums!

Musiken var aningen hög, så till exempel så uppfattade jag inte vem bloggarna vid andra änden av bordet var, men jag antar att det kanske kommer någon slags lista så småningom 🙂
Det blev ändå diskuterat lite bloggande, bland annat varför vi en gång i tiden börjat. Jag minns inte varför jag började blogga, men det var i samband med att bloggen.fi startade iallafall (före det hade jag förstås redan skrivit en hel del dagböcker på både lunarstorm och extremcommunityn) och jag hade flyttat hemifrån. Det är väl en ganska vanlig orsak till att man börjar blogga kan jag tro, att man bor hemifrån, flyttar eller bara studerar på annan ort. Men minns ni hur roligt det var med bloggen.fi? Man såg nyaste uppdaterade bloggarna, nyaste kommentarer osv. Man kunde sitta hur länge som helst och läsa, kommentera och klicka sig vidare. Det var på den tiden när man faktiskt kommenterade -flitigt!
En annan sak som vi kom in på var egna gamla bloggar. Åtminstone jag och Christina erkände att vi flyttat runt ganska mycket mellan olika bloggportaler, och på det sättet lämnat material bakom oss. Jag har bevarat en del, men det är säkert minst lika mycket som bara finns där ute i bloggosfären. Någonstans.

Men verkligen. Bloggträffar ger en mycket nytänkande!

 

Dagsfärskt

Mina bröder sa att om man har haft samma telefon i tre år, så får man köpa en ny utan orsak. Nåja, det var kanske inte bara därför jag uppdaterade mig från en iPhone 4s till en iPhone 6. En orsak var att den började vara gammal, sliten och inte alltid synkade så bra med uppdateringarna. En annan orsak var givetvis den många gånger bättre kameran (på båda sidorna)!!! En iPhone 6:a borde alla mammor ha så att både kamera och filmkamera alltid finns nära till hands. Det borde vara en moderlig rättighet

Här är lite av dagens skörd:

IMG_0174.JPGIMG_0178.JPGIMG_0175.JPGIMG_0177.JPGIMG_0176.JPG

Sandrology

Marias blogg hittade jag en sån här überintressant lista att fylla i! Klart man hänger på säger jag bara! Om det är någon annan som är intresserad så är det bara att kopiera och sätta ditt namn +ology som rubrik 🙂

FOOD-OLOGY

Vilken är din favoritsalladsdressing?
– en hemlagad fundering som jag inte kommer på namnet på just nu. Eller så säger jag helt enkelt majonnäs, för det är också en tiopoängare!

Vilken är din favoritrestaurang?
– il banco i Vasa är jag ganska förtjust i faktiskt. Men den mest spännande maten har jag ändå ätit på Gustav Wasa i samma stad!

Vilken maträtt kan du äta 2 veckor i sträck utan att börja må illa av den?
– Det går ju kanske inte att äta typ kålsoppa eller blomkålspuré så lång tid i sträck, utan det behöver kanske vara något som inte råddar till magen alltför mycket. Typ makaronilåda om den inte är för slemmig.

Vilka fyllningar vill du ha på din pizza?
– skinka, tonfisk, champinjoner, mozzarella och peperoni, sallad och vitlök. Ja det ska helst vara allt.

Vad vill du ha på din smörgås?
– Överraskande nog så vill jag helst ha mycket pålägg på smörgåsen också, liksom på pizzan. Favoriter är nog rostbiff, skinka, medwurst, ost, gurka och majonnäs.

TECHNOLOGY

Hur många TV-apparater har du hemma?
– En, och den använder vi som datorskärm också.
.
Vilken färg på mobiltelefonen har du?
– Den är svart i grund och botten, men så har jag ett rosa fodral på den.
BIOLOGY

Är du höger – eller vänsterhänt?
– Väldigt högerhänt.

Har du någonsin opererat bort något från din kropp?
– Två barn! Haha.

Vad är den senaste tunga grejen du lyfte?
– Oj det måste ju vara den där kökssoffan som jag bar in när vi möblerade om i köket, och det var det som gjorde att jag fortfarande har någon låsning i ryggen (som i sin tur ger mig ”extra” hjärtslag).

Har du någonsin blivit medvetslös?
– Njä inte annat än då jag blev nersövd vid första kejsarsnittet…

 

BULLCRAPOLOGY
Om det var möjligt, skulle du vilja veta vilket datum du kommer att dö?
– Absolut inte!

Om du skulle ändra ditt namn, vad skulle du då ändra det till?
– Det finns ju hur många alternativ som helst som skulle vara häftigt att heta! Men Ellen har jag alltid tyckt om.

Skulle du dricka en hel flaska riktigt het och kryddstark sås om du fick 1000 euro för det?
– Antagligen.

DUMBOLOGY
Hur många par flip-flops äger du?
– Nada.

När var senaste gången du blev tagen av polisen?
– När jag var på väg från Jeppis efter något av de allra första ultraljuden när vi väntade Leon. Det var en rutinkontroll, men de klagade över att jag hade fel efternamn på mitt körkort fastän det var två år sedan vi gift oss.

Vem pratade du med senast?
– Jag sa precis godnatt åt Leon.

Vem kramade du om senast?
– Leon. Han är i en såndär ”kam kam”-period när han plötsligt får ett ömhetsanfall och ska kramas.

 

FAVORITOLOGY
Årstid?
– Våren kanske, då när trädgårdssäsongen kommer igång.

Högtid?
– Jul, alla tider!

Veckodag?
– Lördag, naturligtvis.

Månad
– Jag tycker egentligen om alla månader lika mycket. De för liksom alla med sig något bra.

 

CURRENTOLOGY

Saknar du någon just nu?
– Jag har ganska nyligen träffat många av mina favoriter, så det är inte precis så att jag saknar någon extra mycket.

Ditt humör just nu?
– Söndagskvällsfeelis. Skulle vilja göra något men vet inte riktigt vad, och så har jag ganska lite energi just nu.

Vad lyssnar du på just nu?
– The baseballs ”quit playing games” (ni vet BSB gamla dänga).

Vad tittar du på just nu?
– Höhö, lite otippat att det är datorskärmen visst?!

Oroar dig för?
– Det är väl ganska onödigt att oroa sig i onödan.

 

 

RANDOMOLOGY

Vilken var den första plats du gick till idag?
– Den första plats? Jag gick nerför trapporna med Leon i famnen.

Vilken är den senaste filmen du såg?
– Igårkväll tittade vi på första av fem Arne Dahl-filmer… otippat spännande!

Ler du ofta?
– Man kan inte annat än att le åt de här två småttingarna vi har här hemma.

 
QUESTION-OLOGY

Svarar du alltid i telefon?
– Ja om jag hör att det ringer… men nu för tiden är det inte så många som ringer åt mig. Det blir mer whatsappat.

Om du får ett sms kl 4 på morgonen, vem är det högst troligen från?
– saunalahti. De idioterna skickar sms precis när som helst.

Om du skulle ändra din ögonfärg, vad skulle du byta till?
– Nu har jag gröna eller bruna beroende på mina kläder. Jag skulle vilja ha en mer specifik nyans av en av de två.

Har du någonsin haft akvariefiskar?
– Jaaa! Och jag skulle så gärna ha ett akvarium igen!

Vad önskar du dig till din födelsedag?
– Kanske det skulle bli fler av de vita teema-tallrikarna då.

Kan du göra armhävningar?
– Näh!

Hur känner du dig inför framtiden, exalterad eller oroad?
– Förväntansfull! Hur kommer mina barn bli när de växer upp? Hur kommer det att bli att ha sin bror som närmsta granne? Oroad över det faktum att vi kommer behöva potträna lillgossen.

Har du någonsin varit med i en bilolycka?
– Som tur är kan jag svara nej på frågan.

Talar du med någon typ av accent?
– Ja itt ere jo precis högsvensk som ja vanlitvis pratar int.

Vilken sång fick dig att gråta senast?
– Sånger får mig sällan att gråta… om jag ens varit med om det.

Planer för kvällen?
– Det är nu det då. Jag hoppas att Leon somnar snabbt nu så Daniel och jag kan titta på en film innan läggdags.

Nämn 3 saker du köpt den senaste veckan!
– En vardagsrumsmatta, vinterskor och en prickig klänning. Men inget av det har jag ännu hemma. Däremot köpte jag faktiskt nya ytterbyxor härom dagen!!

Har du någonsin fått rosor?
– Jadå! Det brukar jag få lite nu som då av min make… fast nu är det väääldigt länge sedan sist. *hint*

Vad hatar du just nu?
– Att jag snart måste börja komma på vad som ska bakas till Leons 2-årskalas.

Har du någonsin träffat någon som förändrat ditt liv?
– Många gånger. Faktum är väl att många nyfunna vänner förändrar ens liv på något sätt.

Hur firade du senaste nyåret?
– På slappaste möjliga sätt.

Vilken sång representerar dig?
– Jag har ingen som helst aning. När jag var utbränd var det iallafall Salem al fakirs låt keep on walking

Vad var det första du tänkte på när du vaknade?
– Mina kossor!! Hehe, ja den som behöver lite tidsfördriv ska spela ”cow evolution”.

Tavelvägg

IMG_5697.JPG

Jag kan omöjligt säga varför det har blivit så här, men nu i december är det som att inredningsnörden i mig har kvicknat till efter sin långa, långa koma. Först fick köket sig en rejäl omgång (skafferiet är fortfarande ofärdigt), och så var det vardagsrummet dagen före julafton. Ja och ännu innan det så fick vi ta bort skåp och bänkskiva i badrummet när vi haft ett litet vattenläckage. Jag kan med andra ord säga att absolut inget ser ut som det gjorde i början av året.

På bilden ser ni en tavelvägg i vardagsrummet. En del ramar saknar fortfarande bilder, och något har inte ens kommit sig upp ännu, men det är på gång! …i verkligheten står det en proppfull torkställning framför nu så mycket för den inredningen… Men så är inredning med barn väldigt intressant, och ger massor med möjligheter att få tänka ut nya lösningar.

Med det här sagt tror jag att jag fått en inriktning på den här bloggen. Vardag, inredning och trädgård (utredning?)

VIP-kväll vid jobbet

Det är kanske inte alla som skulle tycka att det vore roligt att få gå på VIP-kväll till sitt jobb… men om man är anställd på Amalia så är det inte alls fel! Får man dessutom mingla runt med sina blogg-vänner så är allt bara tipptopp för en hemmamamma som jag. Samtidigt fick jag ju se hur en amalia-kväll går till, så vet jag sedan när jag återgår till jobbet efter mammaledigheten. Bingo på många olika sätt med andra ord.

En Amaliakväll (kundkväll) kan du själv stå värdinna för. Det är bara att samla ihop lite vänner (eller gör som Madeleine som bjöd in bloggare i nejden) och boka in en kväll. Jag rekommenderar det verkligen, och skulle föreslå att ordna en i slutet av januari för att få tips och råd om vilka grönväxter som passar ens behov. Man får ju liksom passa på att fråga ut de som står bakom disken när det inte springer runt så många andra kunder.IMG_5423.JPGIMG_5431.JPG Vilken tur att Elin hade hittat hit så jag kunde berätta om vad jag hade drömt senaste natt. Kort sagt var hennes sambo dörrvakt vid nattklubben under torghallen, men han släppte inte in mer folk eftersom Mårran satt och drack kaffe och ville vara ifred…. Ja, det säger en hel del om mina drömmar.

IMG_5429.JPGEmmi fann sin vän brien på serveringsbordet… Vi hängde alla här ganska länge emellanåt.

Och ATT jag är stolt över att vara en av Annas anställda!! Anna är så duktig på trender och förutspår alltid rätt när det kommer till vad som kommer att bli nästa stora innegrej. Likaså gör hon alltid så fina planteringar, arrangemang och buketter. Mimmi hade turen på sin sida ikväll och vann med sin en fin hyacintbukett i ett lotteri. Lite avis blir man ju förstås.

IMG_5422.JPG Helt i min stil!!

IMG_5427.JPG Orkidéer och mossa är så ofattbart snyggt tillsammans!! Det är nästan så att jag skulle kunna tänka mig att ha en sån här plantering hemma nu under julen och nyår. Fin i all sin enkelhet!

 

IMG_5425.JPGOch så den lättskötta varianten av julplantering!

Ni kan tro att det börjar klia rejält i mina floristfingrar den här årstiden, och speciellt de gånger jag går in i en blomaffär! Enligt planen borde jag vara back in business nästa år den här tiden, så då står det säkert julkänsla ut genom öronen redan i början av november… så brukar det vara iallafall.

IMG_5424.JPG IMG_5426.JPG

 

Tack Madeleine för att du ordnade! Vi gör gärna om det till våren för att spana in mer trender!