Boktips för trötta trädgårdsmänniskor

Jag läser inte alls mycket nu för tiden, inte ens tidningar förmår jag mig att öppna och bläddra igenom. Det är som om tiden slukas upp av vardagen med småbarn, och när helgen kommer är det förhoppningsvis recovering som gäller. När jag läser så är det nästan bara bloggar jag läser, och däremellan någon enstaka trädgårdsbok.

På vändagen tycker jag om att vara snäll med mig själv också, och inte bara alla andra. Det blir lite som en klapp på axeln för att jag orkar så bra som jag ändå gör. I år gav jag mig själv en trevlig bok att hålla i handen på kvällarna när huvudet är för trött för bloggar. Daniel fick också en bok, den lokala klassikern Natten är ännu ung, som vi åtminstone här i stan läser i högstadiet.

Hur som helst. Boken jag gav mig själv heter The secret gardener, men titeln till trots är den svenskspråkig. 01354a18e46a7d5cecc47a5c6edc115e08e87b59a0 019d935ed658e3fbbd6c07bee7eb31888daea65592

 

Ja ni ser ju stilen på boken i urklippet här ovanför. Det är en odlingsbok med humor och glimten i ögat. Men jag är övertygad om att man kan få en hel del väldigt bra tips också, speciellt om man är som jag och faktiskt är en snål nygammal odlare.

Det som är så bra är att det inte är några långa texter, och uppdelat månad för månad. Exempelvis är det skrivet kort om alla sorters julblommor och vad man gör med dem sedan de har blommat ut (gräver ner hyacinter, slänger ut amaryllisar, och så julstjärnorna som bara är krångliga). Det är skrivet om stratifiering, odlingsiver och allmänna små tips och idéer för den vanliga dödliga människan.

Definitivt en bok värd att läsas, så lättas trädgårdens alla måsten en aning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *