UTLOTTNING

Hej alla glada!!

Nu ska ni se vilken rolig liten utlottning vi ska ha här på bloggen!! Minns ni den här som jag lovordade för någon dag sedan? Ja, och nu ska jag få lotta ut en sådan åt en av er!!! Idag när jag hämtade paketet från posten och fingrade på örtvaggan så blev jag så avis på att inte själv kunna delta. Då förstår ni vilket värde det finns i det här köksredskapet!

Jag kunde inte, när jag fick min örtvagga i ungdomen, tro att jag någonsin skulle behöva en sån. Ja jodå, det är nog det specialredskap som jag använder allra mest i köket. Det går så snabbt och enkelt att hacka ner örter i maten (barnmaten, soppor, såser osv osv.) och så blir det så väldigt fint hackat också!

25579590-origpic-6b35e5

Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar där ni berättar vilka färska örter ni brukar använda i matlagning. För att öka chansen för de som verkligen vill vinna så får ni en extra lott om ni delar på ett annat socialt medie (skriv isåfall det i kommentaren).

Ni har tid på er till söndag den 22:a klockan 18.00 att delta.

I samarbete med:

42 reaktion på “UTLOTTNING

 1. Jag använder persilja, dill, basilika, mynta, oregano, rosmarin, gräslök, isop, dragon m.fl ÄLSKAR ÖRTER! Vill ha vill ha!
  Jag lade dessutom med dig i min ”bloggrunda” som publiceras 19.2! 🙂 Det blev visst en extra lott då? 😀
  /Kitty

 2. I min matlagning använder jag timjan, rosmarin, dill, persilja, gräslök o oregano. För att nämna några 😉 Rosmarin o timjan lärde jag mig använda eftersom de är så sjukt snygga växter också, haha! Delar detta i ett inlägg på bloggen idag! 🙂

 3. Pingback: Utlottning på Sandras blogg | drömmar, tankar och fotografier

 4. jag måste erkänna att jag är ganska dålig på att använda färska örter överlag och jag brukar sporta med att använda torkade örter ur kryddpåsen. Dock finns det en lrt som absolut inte får vara ofärsk, om vi säger som så. Den örten är dill.

 5. Basilika är min stora favorit, det tycker jag om att lägga i de flesta maträtter och sallader. Bladpersilja är så gott att klippa i pasta- och nudelsallader, mums! Timjan är en ny favorit också, försöker testa mig fram 🙂

 6. OJ! Jag använder gräslök, persilja, dill och basilika. Varje år ger jag mig dock in i odlardjungeln och odlar också timjan, citronmeliss, dragon, rosmarin, mejram och mynta. Men sen är det ändå de fyra översta jag använder och de andra bara står. Måste bli bättre på att använda dem 🙂

 7. ÅÅÅ en sån har jag planerat köpa länge men inte fått ”ändan ur vagnen” 🙂
  Odlar de flesta örter allt från libsticka till basilika…citrontimjan var en favorit i fjol somras. Hoppas jag har tur!!

 8. Jag är pinsamt dålig på att använda färska örter. Timjan är min absoluta favorit, tätt följd av gräslök. Basilika. Men jag ska skärpa mig, så jag behöver nog en örtvagga! 🙂

 9. Vintertid är jag dålig på att använda färska örter men under våren, sommaren och hösten använder jag gärna; gräslök, basilika, rosmarin och persilja!

 10. Pingback: Fin utlottning hos Sandra | Sandra Broman

 11. Hos oss använder vi oftast gräslök, dill, citronmeliss, mynta och persilja. Men på somrarna blir det odlat en och annan ört till, så då finns också timjan, oregano och basilika till hands. Och din tävling kommer jag att tipsa om i min blogg idag 😉

 12. Jag använder oftast gräslök, dill, mynta, citronmeliss, rosmarin och timjan. Men i sommar ska jag nog odla nå nya örter också. 🙂

 13. Vi använder mest timjan och basilika när vi använder färska. Oregano, gräslök och dill används också ibland. Och mynta har jag använt. Handlar mycket om vad jag lyckas odla på somrarna, blir annars inte så mycket färskt som jag skulle vilja.
  Låter som ett fint köksredskap detdär!

 14. Använder nästan alltid örter. Dill, persilja, timjan, rosmarin, gräslök, dragon, oregano, mejram, basilika, körvel och citronmeliss…vintertid blir det tyvärr inte lika mycket färska örter som på vår/sommar/höst.

 15. Oj, jag använder främst basilika, oregano, timjan, och så förstås dill och persilja. I år hoppas jag odla även många andra örter, spännande! 🙂

 16. Åh, den vill jag ha! Jag är rätt dålig på att ha färska örter annat än på våren och sommaren. Men i mina framtidsdrömmar har jag ett fint litet örtväxthus året runt i köket. Basilika, persilja, gräslök och dill är de där måste-ha-örterna. Jag har bloggat om tävlingen. 🙂

 17. Oj jag vill jätte gärna vara med! Nu på vintern använder jag mig mest av några vanliga örter som persilja, dill och gräslök. Men till sommaren brukar det bli lite mera som b.la. citronmeliss och rosmarin m.m. Efterom det är dåligt på min bloggfront för tillfället, sätter jag ut tävlingen på min facebook sida för mina vänner.

 18. Persilja och dill används överlägset! Men ibland också basilika. Borde bli bättre på att utforska de färska örternas djungel! 🙂

 19. Latmasken använder mest gräslök.. Men det ska det förhoppningsvis bli ändring på när vi äntligen har egen gård att uttnyttja 🙂

 20. Va skoj me utlottning!

  Ja väntar på våren så ja får så örter på min örtstege igen 🙂 Brukar använda persilja, dill, oregano, basilika och gräslök.

  Ska försök få upp ett inlägg på min blogg också om tävlingen, så deltar med två lotter!

 21. Basilika är nog den färska krydda vi använder allra mest i vårt kök – men sommartid använder jag också gärna klassikerna dill, persilja och gräslök. 🙂

 22. Det blir mest olika basilika, timjan, oregano, persilja och dill. Älskar att odla olika kryddor men sämre på att använda alla sedan.

 23. Här är även en som skulle vilja använda mera färska örter, men har inte ännu fått in någon rutin med det (om man nu kan kalla det rutin

 24. Jag började laga mat först förra året på sommaren och hade egentligen aldrig brytt mig om matlagning innan det, i alla fall kunde jag nog int laga bra mat. Det tar ett tag att lära sig, men nu har jag börjat experimentera mera, yay!

  Jag är som sagt väldigt ovan med kryddor och liknande, men den där skulle vara helt jättehäftig att ha, för att kunna börja använda riktiga färska kryddor, eftersom jag nog är av den åsikten att det är godare.

  Men nyklippt gräslök är någonting som slår allt! Det är det godaste jag vet i gräddfilet på sommaren med lite salt och peppar! Så det är ett måste!

 25. Timjan, basilika, dill, persilja, gräslök och oregano. Längtar tills man får börja plocka in färska örter ur trädgården igen 🙂 Hoppas på tur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *