spelnörden i mig

Jag är en av dem som har växt upp med ett tv-spel och två bröder i samma ålder som mig själv. Ja, ni förstår kanske att det har blivit en och annan timme med en kontroll i handen. Och jag erkänner, jag ÄR en spel-nörd som finner nöje i den virtuella världen. Det finns många som är mycket mer nördiga kan jag direkt säga, men om jag får chansen (det vill säga tiden) och lusten faller på, så kan jag gott och väl slänga på wii:n och spela lite mario eller något mer aktivt.

På telefonen är det mer i perioder jag spelar något spel. Det kan kanske ha att göra med att det är så lättillgängligt med iphonen, och inte kräver så mycket energi för att spela, därför undviker jag spel på telefonen.

Nu har jag en längre tid spelat simcity build it och det är faktiskt lite beroendeframkallande. I det stora hela går det ut på att bygga upp en stad, förse den med vatten, el, avlopp, sophämtning, poliser, brandstationer, sjukhus, skolor, transporter, parker osv. Ju bättre invånarna mår desto mer skatt betalar de. Dessutom har man både fabriker som producerar råmaterial och sedan affärer som förädlar råmaterialet till exempelvis spadar, hammare, spikar, plankor  och annat som i sin tur behövs för att bygga möbler, odla växter och sånt, som sedan ska användas till att till exempel baka bröd och pressa juice. Det handlar mycket om taktik och att göra rätt val för att upprätthålla sin stad och samtidigt exportera och importera varor.

Jag inser nu hur avancerat spel jag håller på med, men det hör definitivt till kategorin hjärngympa!

Spelar ni spel? Vad? 🙂

8 reaktion på “spelnörden i mig

 1. Heroes of might and magic om jag får chansen, vilket inte är så ofta när man e småbarnsmamma, men när de sover så ja visst 😀 4an som PC spel

 2. Skönt med andra som vågar ”komma ut”, haha! Älskar att spela, men som du sa så finns det oftast inte tid då man är vuxen. Själv gillar jag äventyrsspel, men spelar också strategispel. Monkey Island är helt klart min favorit, men tyvärr tar de ju slut. Rollercoaster Tycoon var väldigt beroendeframkallande som mobilspel.

 3. Jag spelar periodvis Angry Birds, eller gjorde det i varje fall förr, nu är det nog länge sen jag spelade. Jag håller mig till de ”riktiga” varianterna som bygger på den ursprungliga idén. Inte de mer avancerade varianterna som t.ex. Angry Birds Star wars, Transformers, Space o.s.v. I övrigt är det sonen (7 år) och maken som sköter dataspelande. I viss grad också den äldre dottern (5 år). Vi har ingen spelkonsol, även om det är på tapeten alltid inför jul, men vi har iPad och det är den sonen spelar på.

 4. Den absoluta favoriten är World of Wracraft sen alla andra gått och sova. Jag spelar minst en gång per vecka, ibland oftare. Sen så brukar jag också spela Battlefield 4 men inte så ofta just nu.

 5. Jag spelar The sims 3 ganska mycket men jag har ju rätt så mycket tid också då jag inte har barn eller husdjur, bara en pojkvän som klarar sig själv rätt så bra, heh. Det är det enda jag spelar, tycker våldsspel (såna min pojkvän spelar) är stressande och poänglösa. Det som jag tycker är så roligt med the sims är att det är så fritt och att man kan bygga hus och inreda dem! Jag kan spendera timmar på att inreda ett hus, haha. Jag har spelat the sims sen jag var 13-14 och nu är jag 24 och har fortfarande inte tröttnat (som mamma sa) haha 🙂

 6. Jag är en spelnörd i själ och hjärta men till min stora sorg har jag varit tvungen att sluta med det mesta, eftersom jag tenderar att bli lite besatt av det jag håller på med för tillfället och tiden till sånt nörderi finns bara inte nu.

  Min drog har alltid varit främst turbaserade strategispel typ civilization-serien, heroes of might and magic etc men också ”bygga och planera” som Sim City och olika Tycoon-spel. I drygt 6½ år spelade jag World of Warcraft på en rätt hög nivå, men slutade när dottern föddes och jag saknar det fortfarande ENORMT mycket!

  Nu spelar jag mest Settlers, sandbox-spel där man bara bygger upp olika scenarion och lite mobilspel + plants vs zombies då jag har nån minut över.

  Tv-spel däremot har aldrig varit min cup of tea, det är något med den snabba takten och det hysteriska tryckandet på kontroller som inte passar mig…

 7. Zelda är nog mitt favoritspel, men har inte spelat det alls sedan sonen föddes. Snart borde ett nytt spel komma ut och det ser jag fram emot. Annars spelar jag ibland olika Super Mario spel och annat som vi har till wii-n. Men får alltid dåligt samvete och tycker att jag borde göra nåt vettigare.. Fast jag tror nog att slösurfandet på telefonen är värre än tv-spelandet.

 8. Jag tycker det är bra att tycka om att spela, så kan man kanske spela tillsammans sen så barnen blir intresserade av sånt. Vi har en Wii, men har int haft fram den på evigheter. Jag är faktiskt dålig på actionspel, så jag gillar bäst Guitar Hero 🙂 Men bästa spelen genom tiderna är nog Giana Sisters och Monkey Island!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *