När bloggen är sval, är instagram väldigt hett

Det blir inte alls mycket bloggat nu, och det har sin förklaring. Jag har helt enkelt lyckats ta mig ur ett svårt beroende som jag har haft i flera år. Bloggberoendet. Det är riktigt sant det jag säger, jag har varit beroende av att dokumentera och blogga minst (!) en gång om dagen… Och inte nog med det, jag har dessutom läst bloggar som en galning och känt att om jag inte läser så ramlar jag ur bloggemenskapen.

Två svåra beroenden som plötsligt bara slutade vara tvångstankar. Det tackar jag mina barn mycket för, utan dem hade jag inte haft så fullt upp och tvingats sopa bloggvärlden lite mot sidan.

Här är mina 4 punkter för att slippa sitt bloggberoende.

  1. Sluta läs bloggar på mobilen
  2. Använd inte bloglovin, feedly eller något annat hjälpmedel för att lätt hålla reda på vem som uppdaterat sin blogg
  3. Kategorisera de bloggar du vill läsa. Jag använder mig av ”prio 1″, ”inredning och trädgård” och slutligen ”läs om du inte har något annat att göra-bloggar”.
  4. Ha småbarn som håller dig sysselsatt dagtid, och som i sin tur resulterar i att du själv är för trött på kvällen.

Nu har jag till och med tid att läsa trädgårdslitteratur istället för att sitta vid datorn varannan kväll och hålla reda på vem som gör vad. Jag känner mig fri!

Okej, nu kan ni sluta gråta, det är ju inte så att jag slutar blogga (läsandet skulle jag gärna hinna med, men nej)… Men om ni ändå vill ha mer från källbackan så ska ni leta upp mig på instagram (sandraneuman).

Jag har ett privat instagramkonto, men hittills är det nog bara spammare som inte har blivit godkända som följare, så med stor sannolikhet får varenda en av er följa bara ni vill 😉

2 reaktion på “När bloggen är sval, är instagram väldigt hett

  1. Jag är inte själv bloggare (eller, tja, en avsomnad blogg har jag men det var inte min grej), men följer en del bloggar. Men lustigt nog så tycker jag att rss-feeden är bäst. Då ser jag ju vem som bloggat och måste inte ”hela tiden” gå in på olika bloggar. Fast din blogg gick ju inte att få i rss-flödet och inte Linn Jung nu heller sen hon gick över till sevendays, men jag tror ni är de enda bloggar jag inte har i rss-feeden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *