Handlarhandling

Låt mig presentera familjen Neumans baklucka på parkeringen vid S-market.IMG_2371

Så här storhandlade jag inför påskhelgen redan i tisdags, men nog har vi likväl sprungit till butiken ett par gånger de senaste dagarna. För att köpa hushållspapper till exempel. Ett måste i en småbarnsfamilj!

”Folk handlar som om världen skulle gå under bara för att butiken är stängd en dag”, hur många gånger har vi inte hört det? Förr har jag inte riktigt brytt mig om den frasen, men nu som fyrapersonersfamilj så förstår jag den! Det är idioti att stå med tomt kylskåp inför fyra helgdagar när två små magar ska mättas och dessutom två större. Äta ska man ju ändå göra, så man kan lika bra fylla kylskåpet för en vecka framåt så behöver man inte springa iväg för minsta lilla smörpaket på långfredagskvällen. Vi råkar ha en K-market som har öppet 365 dagar/år, här i stan.

Speaking of shopping. Jag tillhör de där som inte bara kan slänga in varorna i påsen, så varje gång jag handlar (ofta handlar jag mycket på en gång) så blir jag glad om det inte är fler än en person bakom mig i kön. Det som händer när jag ska plocka mina varor är att organiseringsflowet slår till och kylskåpsvaror ska i en påse, frukt och grönt i en påse (eller korg) och torrvaror och annat i en. Helst ska jag klara mig på så få påsar som möjligt också.

Och på tal om påsar. Tygpåsar is the shit!! Och om jag glömmer tygpåsen hemma tar jag antingen en papperspåse (som jag sedan använder för att lägga returpapper i) eller en liten låda om det är en affär som har dem nära till hands. Hur gör ni?

 

10 reaktion på “Handlarhandling

 1. Jag använder nog oftast affärens plastpåsar. Främst för att vi använder dem till skräppåsar sen. De påsar du kan köpa på rulle är för små för vår skräpkorg. Ibland är jag duktig och får med mig min korg, eller någon kasse att samla varorna i.

  • Det är ju nästan sak samma om man använder dem eller köper på rulle faktiskt 😀 Men jag tycker att de så ofta går sönder, så därför har vi slutat använda butikens plastpåsar som svart påse (ja här i trakten måste man ju sortera svart och vitt). 🙂

 2. Det är nästan katastrof om jag glömt mina fina folkhälsan tygkassar hemma när jag ska handla. Butikernas plastkassar undviker jag, de duger ju ändå inget till när de bara går sönder.

 3. Vi använder plastkassarna till sop påsar, men mjölken å sånt som havererar påsen så har jag en tygpåse till 🙂 de man köper på rulle (soppåsarna) är för svaga enligt ekorosk , för de skall inte gå sönder i sopbilen så då ska man helst knyta flera påsar om man har av den sorten. Men butikens påsar duger bra, bättre å hållbarare plast än de på rulle

  • Jag tycker nästan att de är lite olika starka beroende på var man köper de på rulle :/ S-market har de som är tillräckligt stora för våra roskisar och de tycks vara rätt så starka med tanke på hur tunga svarta påsarna brukar bli 🙂

 4. Vi försöker återanvända butikernas plastpåsar i mån av möjlighet, men de går också åt till soppåsar. Det brukar bli en del plastpåsar i vilket fall som helst, det händer alltid då och då att jag ber maken plocka upp nåt på väg hem från jobbet och då har han ju inte påsar färdigt med sig. Tidigare var jag flitig med tygkassar och det försöker jag väcka till liv igen. Men är det bara jag som tycker att de flesta tygkassar är så små? Jag vill ha tygkassar som har ett ordentligt botten, alltså inte bara två ihopsydda rektanglar. Sen gillar jag inte heller de där ”tygkassarna” som är av nåt material som känns som nåt mellanting mellan tyg och plast, jag vet inte vad det heter, men det var i varje fall populärt i reklamkassar för nåt år sen, typ såna man fick på mässor. Rätt ofta använder jag också i affärens överblivna fruktlådor, vår bybutik har ofta såna. Sen brukar jag ibland köpa papperspåse mest att ha för returpapper. Där är förresten Ikeas bäst, tycker jag, de vi haft är ganska stora (finns kanske olika storlekar?) och hållbara.

  Bra tips av Anna här ovanför att ta tygkasse till mjölken!

  • Min mommo har sytt två rejäla handelskassar i möbeltyg åt oss, och de är mycket större än reklamkassarna. De två, en reklamkasse och korgen är standard när jag handlar 😉

  • Netta, jag kom över tre perfekta ”större tygpåsar” på ikea en gång, använder dem hela tiden… just såna där större som du efterlyste. Tyvärr tror jag att de bara fanns tillfälligt, typ som strandväskor… Tycker annars det är SÅ skönt med tygpåsar, just för att inte behöva vara så försiktig när man klämmer ner mjölkpakten…

 5. Jag använder oftast inte plastpåsar-går ju bara sönder å miljövänligt är det int heller.
  En kylväska för mjölk, grädde, kött (oftast ryms int det sistnämnda dit nå), sen 2 tygkassar för resten.
  Köpte en gång för sisådär knappa 10 år sen en tygkasse med stadigt botten från Marks & Spencer i England å den håller ännu 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *