Påskäggen

Under påskhelgen har vi nästan haft äggmaraton här hemma. I snitt har jag fått plocka in 3 ägg per dag, och då har det bara gått en vecka sedan damerna flyttade in. Idag slog vi alla tiders rekord med FYRA ägg.

Alla hönsen förutom Leila har visat vilken färg deras ägg har, det vill säga är Leila den enda som ännu inte har värpt. De fyra andra, Prillan, Märta, Freja och Agda, har alla olika slags ägg. Fastän det är Freja som lägger de som skiljer sig mest från de andra, så finns det nyansskillnader som gör att jag kan säga vems som är vems. De är så fina och så i harmoni, fastän de ligger avbildade på en skitig duk.IMG_2451

Från vänster är det Prillan, Agda, Märta och Freja.

2 reaktion på “Påskäggen

  1. fantastiskt fina ägg! Vilken lycka att få ägg av egna höns! Har själv en dröm att någongång ännu ha hönor. De är så fina 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *