Grönkålssoppa

IMG_4187.JPG

På begäran ska jag ge er mitt famous recept på grönkålssoppa! Receptet jag använder är på spenatsoppa, men det funkar precis lika bra på grönkål.

Spenatsoppa
2 påsar djupfryst spenat
1/2 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 ask färskost (jag rekommenderar créme bonjour örtagård och apetinas medelhavssmak)
1 dl grädde

Koka upp vatten och buljong, tillsätt spenat. Koka upp igen, tillsätt grädde och koka några minuter. Ta bort från värmen och rör ner färskosten. Färdigt!

När jag kokar på grönkål så fräser jag den först i smör i kastrullen, tillsammans med lök och tillsätter lite vatten (bara så det täcker kålen ungefär). Så blandar jag kanske ner buljong, grädde och en skvätt soja och en-två stänkar tabasco och låter soppan koka en stund. När jag är nöjd med smaken tar jag av värmen och rör ner färskost.
Det är förstås ett sånt recept som blir godast med mycket grädde och smör, och serveras med fördel med knaperstekt bacon.

Smaklig spis!

3 reaktion på “Grönkålssoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *