Halloween eller allhelgona?

IMG_4313.JPG

Jag håller fullständigt med Maria på den här punkten, det ena utesluter inte det andra. Personligen tycker jag att halloween går lite till överdrift om man börjar gå runt och knacka dörr för att tigga godis, eller busa. Det kunde vi låta påsken fortsätta ha som sin tradition. Däremot är halloween ett ypperligt tillfälle att ordna spökfest, ha maskerad och ha ett läskigare tema på din fest. För vilken årstid är väl mer kuslig än slutet av oktober?!

…men det behöver väl inte betyda att man inte kan besöka gravgården för att tända ljus åt sina bortgångna släktingar? Varför ska det ena behöva utesluta det andra? Joanna ser ut att ha haft en rolig fest, och jag hade gärna slängt lite fejk-spindelnät runt mig, bakat obehagliga bakelser och klätt ut mig i mumie-utstyrsel efter gravgårdsbesöket jag också. Så behöver vi faktiskt lite glada pumpor och andra lyktor så här innan snön kommer och gör det lite ljusare.

2 reaktion på “Halloween eller allhelgona?

  1. Håller med dig! 🙂 Fast jag blev först lite bestört över att möta två stycken utklädda personer på gravgården (lite berusade dessutom…). Tyckte först att det var respektlöst. Men sen tänkte jag på att de ju faktiskt också var där för att minnas sina nära och kära. De berättade alltså detta för mig, eftersom de var lite pratgalda…. De berättade för mig om en kompis som hade gått bort i cancer och plötsligt var det liksom inte alls underligt att stå där bredvid två utklädda zombier. De var ju också där för att minnas! Dock inget jag skulle göra, att gå utklädd till gravgården, men ändå… Det ena utesluter inte det andra, som sagt 🙂

    • Det är fint med otippade personligheter på gravgården ^^ jag stötte på två sorgsna unga män som stod vid en bortgången ung mans grav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *