Den mysiga jullistan

IMG_5117.JPG

För att få ännu bättre julflow inför december, tänkte jag fylla i Stinas mysiga jullista.

Decembermånad är för mig
Hyacinter, julstjärnor, amaryllis, kransar och planteringar. När man jobbar i blomster och presentaffär (Amalia, smygreklam) börjar julförberedelserna redan i månadsskiftet oktober/november, så när december kommer känns det som att säsongen når sin topp. I år saknar jag jobbet.

I år önskar jag att detta finns i jultomtens säck…
Jag måste nästan göra er lite besvikna och berätta att det här är det året när jag inte bryr mig så mycket om att jag måste få julklappar. Det är barnen som står i centrum nu. Men ett par vita teematallrikar modell ”inte de största” skulle sitta fint, eller allra helst en ny utedräkt.

Jag firar jul…
Tillsammans med familjen och ursprungsfamiljen. I år firar vi till och med på rätt dag när mina bröder inte är vid vår pappas.

Den bästa maten vid julbordet är…
Ärterna!! …tillsammans med julskinkan och mustapekkasås!

Det blir ingen jul utan….
Mina bröder. Ända sedan mina föräldrar skildes för hur länge sedan som helst (okej, jag minns inte.) har vi firat julafton två dagar i rad. Det är inte alls så roligt som man kan tro, utan mest bara råddigt. Men oavsett vilken förälder vi har firat med på vilken dag, så har vi iallafall alltid varit alla tre syskonen tillsammans.

Min favoritjullåt…
Julen är här, versionen med Tommy Körberg och sissel kyrkjebö.

De bästa julklapparna att ge bort är…
De där som man vet att är perfekta!

Jag julmyser helst…
Med tända ljus och Diana Crall.

Ett julminne från barndomen…
Ett år hade jag influensa på julafton (det var troligtvis 2002, samma år som jag hade ställt upp i stadens luciaval och floppat) och orkade bara vara vaken om jag var hög på värkmedicin, så med andra ord sov jag bort all tid efter julklappsutdelningen.

Jag pyntar helst… först av alla i grannskapet, men i år blev det snarare sist. Men med granris, äpplen och mässingsljusstakar iallafall.

2 reaktion på “Den mysiga jullistan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *