Allt om juthbackamarknaden

IMG_2469-0.JPGIMG_2471-0.JPGIMG_2470-0.JPGIMG_2461-0.JPG
Jag har pratat en hel del om juthbackamarknaden, men jag tror att jag bara nämnt i kommentarer hos någon annan vad som riktigt är grejen med ”monstermarknaden”.

Det finns väl inte någon riktig dokumentation (det finns men då måste någon tänka tillbaka) på hur mångte året det här nu var ”vi” sålde på juthbacka, men det är en tradition som jag mer eller mindre har levt med de senaste 10+ åren. I år är det däremot första året som jag själv är mer insyltad än vanligt då mosters inte sålde något och vi fick breda ut oss över hela deras plats. Ja vi har för övrigt två platser bredvid varandra.
Hur som haver så äter vi alltid något gott på fredagskvällen i tältet, och då brukar vi vara minst 10 pers. Förr brukade vi laga en slags wok, men nu i år åt vi wraps med pulled pork i.

I år var det extra spännande när Leon skulle vara med i tältet hela dagen, hur han skulle orka och hur vi skulle orka. Men så gick det rätt så bra, och jag tror till och med att det sist och slutligen var mindre krångligt än att flyga med en 1,5-åring. Många rymningsförsök förstås, men med många leksaksbilar, knäckebrödsmutor och famnar så gick det!

I min fantasi hade jag tänkt sitta vid försäljningsplatsen hela tiden helt enkelt bara för att det är otroligt tungt att bära omkring en gravidmage bland så mycket folk… Men som vanligt har jag svårt att följa ursprungsplanen och det slutade med att jag gick ett varv över hela marknaden… Ursäkta, vankade.
IMG_2472.JPGIMG_2458.JPG

Och vad jag fyndade? På fredagen blev det ett durkslag, en glaskopp, två emaljtallrikar (tänkte ha dem åt barnen), en hink som vi tänkte ha som kompostkärl, och ett skärbräde som mamma tänkte sälja men som jag tog istället. Förstås blev det några klädesplagg åt familjens ofödda också, och en höstdräkt åt Leon.

På lördag investerade jag faktiskt i ett par träskedar åt mig själv, så får vi se om de i rönn och äppel skulle vara mer hållbara än billighetsmodellerna av dito. Jag försöker att undvika plastverktyg i matlagningen, så det blir mycket trä då istället.
Jag köpte också en nytillverkad smideskrok att sätta på grinden mot Filips. Gångjärnen återanvände vi från gamla grinden, och eftersom de var smidda passade det bra med en smideskrok. Och på tal om krokar hittade jag krokar att skruva fast under en hatthylla sedan när vi river bort vindfånget och fixar i hallen. Förutom barnkläder och några småbilar åt Leon köpte jag också ett parkeringshus i trä. Vi tänkte renovera upp det lite och sedan får det bli en julklapp åt Leon. Jag vet inte hur mycket slutsumman blev, men det känns som mycket välspenderade slantar.

Min egen försäljning gick ganska jämnt ut med uppköpen (kanske, det är svårt att hålla koll), men fortsättningsvis har jag en stor mängd babykläder kvar, liksom den där oliivi-servisen som jag gärna skulle bli av med.

Nu får vi vänta ett år på nästa monstermarknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *