Mjölkavslutning

IMG_5791.JPG

Amning. Alltså jag trodde väl egentligen aldrig att det skulle bli en så känslig sak för mig att få amma Milea, inte med tanke på att Leon enbart har fått ersättning och det aldrig kändes som fel val. Nu är det så att vare sig jag vill eller inte så tycks det närma sig slutet på amningen. Jag har inte tålamodet att bjuda bröstet när hon om och om igen bara blir förbannad. I flera kvällar har jag fått handpumpa för att kunna producera mjölk till morgonen, ja för då duger det minsann ännu!

5 reaktion på “Mjölkavslutning

  1. Här blev det bröstmjölk i en vecka o då nästan uteslutande utpumpad. Men nu bråkar magen o inte heller här klara varken kropp eller knopp av att bråka med amning eller krångla med pumpning! Jag ska orka o genomföra en vardag utan pappa hemma snart, så nu blev det som det blev! O idag har vi haft en harmonisk dag o en nöjd son som enbart fått ersättning!

    • Jamen vi vet ju he att bebisar som blivit uppfödda på ersättning mår minst lika bra som bröstmjölksbarn! 🙂 Och mammas ork är sååå viktig, speciellt när det är andra barnet 🙂

  2. Jag har int vari in på din blogg på en eeevighet, men nu är jag glad att jag kikade in och läste detta. Jag ammar inte, och fast mitt förstånd säger att det inte är ett dugg konstigt att jag inte har mjölk så känner jag mig som en dålig mamma ändå. Men det allra viktigaste är orken, det sa alla läkare och sköterskor åt mig då jag tampades med beslutet att sluta pumpa åt Lenni.

    • Det är tungt att pumpa när man inte får den där närheten som när man ammar… Det känns rent av lite tidsödande att sitta och pumpa när man istället lika bra kan ge ersättning med flaska och samtidigt ”få tillbaka” det man ger 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *