Norrsken deluxe

Jag har aldrig förr ens testat att fånga norrsken på bild, jag har bara tänkt att det skulle vara svårt och kräva ett kamerastativ. Nå, jag kände mig tvungen att testa nu igårkväll när hela himlen fladdrade, och det syntes trots att vi bor så mitt i stan. Det krävdes en slutartid på 15 sekunder (därför är det omöjligt med en mobilkamera!), och med såna exponeringar vore ett stativ att rekommendera. Vi har två, men de är förstås försvunna när man behöver dem. Istället grävde jag en grop i grusgången och fick tack vare den och högen med grus riktat kameran uppåt.

Och wow så enkelt det var! Och så mäktigt det blev!! Bilden strax här under fick faktiskt fler likes på instagram än vad första bilden på respektive av våra barn har fått. Mina barn vs deras morbrors husbygge 0-1.Jag hade hoppats att det skulle ha synts lite norrsken över vårt hus också, men tydligen inte (då står jag ändå vänd mot nord-öst, med norrskenet i ryggen). Istället fastnade en hel del stjärnor på bild.

Vattentornet här i stan är ett ofta avbildat objekt, men jag tror faktiskt inte att jag har sett det under ett norrskensregn tidigare! Vi bor i princip under vattentornet, så när jag tog den här bilden stod jag på vår trappa.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *