Sorry chicks!

Jag känner mig nästan lite evil när jag blåser ur innehållet ur hönsens egna ägg, fyller dem med senap och sätter tillbaks dem i värpredet. Men se hönsen får skylla sig själva när de pickar sönder äggen och äter upp skalet.

Att man ska göra så här när hönsen hackar sönder sina ägg, berättade Anna för mig på senaste REKO-träffen. Vet ni, jag tror att det funkar!! Visserligen hade jag ganska bra koll på dem idag, och kunde plocka in äggen vartefter jag såg hönsen hoppa ut ur värpredet, men senapsäggen var sönderpickade, men skalet fanns iallafall kvar nu.IMG_2592

2 reaktion på “Sorry chicks!

  1. Då vi hade höns så gjorde de precis lika på våren. Visade sig vara kalkbrist. Prova me nån slags kalk-tillskott så slutar det 🙂 lite lättare än att fylla äggen med senap 😉 (vi gjorde samma men med peppar-massa-fyllning :D)

  2. Tyder på kalkbrist, dedär berätta min pappa åt mig ifjol när vi skaffade fyra hönor också. Här krossas äggskal (kan också lägga i ugnen har ja förstått för att de inte ska veta att det är deras ägg) så får de i sig kalk av egna äggskalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *