Inomhussittaren

Winstons mamma nämnde utevistelse med barnen som en börda för samvetet. Jag håller helt med! Det är inte bara en, två eller sju gånger jag har haft en smula dåligt samvete över att vi är såna latkorvar som mestadels sitter inne och låter tv:n stå på hela dagen. Men så stiger vi oftast upp ganska sent och drar gärna ut på frukosten och påklädandet… och efter lunchen vill Leon ofta sova eller vila en stund på soffan. Så egentligen är det inte alls konstigt att vi aldrig kommer oss utanför huset på vardagarna när vi har såna rutiner.

Men okej. Ni som prioriterar att vara utomhus flera gånger om dagen med era barn, ni är fantastiska! Men ni som prioriterar på ett helt annat sätt är inte en gnutta mindre fantastiska för det, och ingen borde ha dåligt samvete för de val man gör. Piste.

IMG_4129.JPG

Ska vi säga så?

13 reaktion på “Inomhussittaren

 1. Jag gillar inte heller att vara ute… Fryser alltid och så är det sååå tråkigt att hänga vid sandlådan. Tack dagis säger jag bara! Där får Hubbe vara ute en-två gånger per dag. För han älskar det. Och jag brukar pina mig om vädret inte är allt för jäkligt. Men nu med vinter på kommande vet jag nog att det kommer bli fler innedagar!

 2. JA! Vi är nog också så lata med att vara ute. Nu är det ju bara kallt och äckligt ute och så jäkla tråkigt att hitta på sysselsättning där på gården. Är vi ute så går vi nästan ut i skogen, eller gör något trädgårdsarbete där man kan ha med en lite för ivrig tvååring. Men nej man ska nog inte behöva känna sig sämre för att man inte orkar ut alla dagar. Tur så har vi ju också Adrian i dagis så han får åtminstone vara ute där. Får se hur det blir sen när vi är mera hemma och med en liten till.

 3. Alltså, egentligen tycker jag ju om att vara ute – men det är ju så tråkigt att stå och SE PÅ när barnen leker! (För att inte tala om att själv leka i sandlådan…) Kan jag själv räfsa löv eller nåt annat är det bara skönt att vara ute, men att bara stå där… puh. Så skönt nu när storbarnen är så stora att man kan skicka ut dem på gården på egen hand!

 4. Alltså. Nu gillar jag faktiskt att vara utomhus, älskar att gå ut och gå med vagnen och sedan Hayley lärde sig cykla får jag ju gå ganska hårt t.o.m. Men – att leka utomhus (och inomhus också för den delen) med kidsen. Guuuud så tråkigt. Är så dålig på det. Gör det nog men muttrar surt inne i skallen samtidigt.. 😉
  Men att vara utomhus räddar nog våra dagar nu med dessa två marodörer. Den äldre klättrar på väggarna om vi sitter inne och den yngre ska ju ändå ut och sova nu för tiden.
  Med det sagt så erkänner jag att vi pyjamasar nog runt ytterst ofta också och har också perioder då vi inte orkar ut. För att inte tala om i somras då bebulin var mini, då satt vi inomhus hela juli och halva augusti..

  Vi borde kanske Sandra ta en playdate som lätt chockade nyblivna tvåbarnsmammor? 😉

 5. Oj va skönt att läsa att man inte är enda! Här skulle jag jättegärna vara ute mycket, men me två barn som båda två springer åt olika håll så är de inte roligt att fara ut själv med dem (då gubben jobbar) från januari hamnar de väl nån dag i veckan ti dagis, så det ser jag framemot att de får leka av sig. För den äldre så står ju tv på stup i kvarten medan den yngre tösen underhåller sig själv med att smyga runt å hitta på hyss.

 6. Vi e nog ofta inne hela dagarna nu när vädret e trist, min kropp otymplig o vi har det mesta trädgårdsarbetet avklarat. Men N sover ute så hon får ett par timmars frisk luft! O jag får lite under insomningspromenaden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *