Grönt är skönt

IMG_4355.JPG

Om man är florist så är det rätt så perfekt att ha ett stort söderfönster i köket. På sommaren är det visserligen nästan lite för varmt för grönväxterna, men på vintern när blomstackarna behöver allt ljus de kan få, så blir det trångt i fönstret.

Det är min mommo som ligger bakom mitt begär efter ett grönskande hem. Hon har själv också erkänt att hon medvetet försökte få oss intresserade genom att plantera skott av svärmorstunga, kaktusar och annat lättskött. Åtminstone ett barnbarn lyckades hon med, och då gick det så långt att jag till och med jobbar med grönväxter.

Men ni vet ju hur det är med skomakarens barn, de som inte har några skor att ta på sig. Mina grönväxter får inte vatten särskilt ofta. Därför har jag bara valt att ha växter som tål extrem uttorkning mellan varven, det vill säga, jag satsar nästan till 100% på hoya-familjen (porslinsblommor). Dessutom ser de ut att trivas här i våra dragiga gamla fönster.

Jag känner att jag måste ha grönväxter runt mig för att kunna kalla det mitt hem. Visst kan jag tycka att det är fint med den minimalistiska gröninredningen där man har inga, en eller ett par grönväxter på någon hylla inne i rummet. Men jag skulle inte kunna bo och trivas så.

vilken typ är du? den som inte har några, ett par eller många krukväxter?

8 reaktion på “Grönt är skönt

  1. Jag hör också till typen som absolut vill ha växter hemma. Tycker att hem utan växter är sååå tråkiga! Det är ju en sak om man inte har några pga allergi, men många tror jag helt enkelt saknar intresse. Har själv rätt mycket växter hemma, trots att det minskat lite de senaste åren, mycket också pga utrymmesbrist. Vissa växter börjar vara så stora att de inte längre ryms på fönsterbrädan, så jag vet inte riktigt vart jag ska göra av dem… Vill ju ha kvar dem!

  2. Många grönväxter hör även jag till.
    De ger så mycket färg åt ett rum, trots att de endast är gröna.
    Samlar hela tiden på mej å vill ha många många till .

  3. Nu har vi två grönväxter, svärmors svärmorstungor som hon fick lämna här i deras övrevåning åt oss. I vårt förra hem hade vi länge länge noll växter och sedan en liten stackare vi tog väl hand om tills vi flyttade hit och den torkade och dog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *