Ett juligt grupperande

IMG_5438.JPGIMG_5439.JPG
Efter att vi möblerade om känns det mycket viktigare att ha något snyggt och trevligt på bordet än tidigare. Nu är ju bordet verkligen det viktiga i rummet, det som syns först och bäst -blickfånget!

På gårdagens bloggevent vid Amalia fick jag ögonen på ett par ting som skulle göra sig bra som blickfång. En liten gran (jag har för mig att det är sockertoppsgran), hyacinter i rustika krukor, och två glänsande älgar? Renar? Älg och ren? Djur!

Visste ni…
…att man eventuellt behöver vattna hyacinten typ en gång? Vi har så svalt i vårt hus att jag inte ens behöver vattna den gången.
…att man inte ska vattna amaryllisar förrän blomknoppen sväller strax före den slår ut. Och efter det också sparsamt.
…julstjärnor inte ska stå i drag, och att de behöver en kaffekopp vatten/dag.
…orkidéer också är perfekta julblommor
…det är jättefint att hänga snittamaryllis upp och ner i fönstren.

Vad vill ni mera veta om julblommor?

6 reaktion på “Ett juligt grupperande

  1. Oj, springer genast iväg och vattnar vår julstjärna… 😀 Vad bra med tips! Jag vill veta hur såna där minicypresser (??) mår inomhus, om de ska stå svalt och om de vill ha mycket vatten? Måste ju passa på att ta redan på när tillfället erbjuds!

    • Ja man ska ta vara på tillfällen 😀 Nä nog svarar jag så gott jag kan på alla växtrelaterade frågor året om 😉 Cypressen klarar sig bra inomhus , håll den fuktig men inte dyblöt, och duscha då och då 🙂

  2. Oh shit….Jag ha åtminstone gjort 2 feil tå redan me julblommona 😉 Nåjaa, vi ska tro di klarar se annus så blir e ti köp ny 🙂

  3. Men det här trodde jag att jag kunde om julblommor! Tills jag köpte årets, som är helt fel. Hyasinten torkade på två dar?! Det brukar inte ske, försökte tom rädda den med lite vatten men det var för sent. Och den var fin och i knopp när jag köpte den. Amaryllisen dricker massvis med vatten men blommor också något otroligt! Om den inte får vatten varannan dag så börjar blommorna hänga och man ser att mullen är kruttorr! Helt konstigt alltså!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *