En sten-förklaring

Den här texten vill jag dela med er bara för att ni ska förstå varför jag plötsligt visar upp en sten åt er här på bloggen. Tydligen var det i september 2013, men så blev det aldrig så att jag använde pendeln särskilt mycket eftersom jag inte många månader efteråt blev gravid och väldigt trött, och trots att min sten sägs ge energi så krävs det också en del energi för att lära känna sin sten.

Annika ville ha ett inlägg om hur man hittar curry- och hartmanlinjerna, men jag vet inte om det är något som jag riktigt kan förklara så här på rak arm. Jag har lånat en bok av moffa, som handlar om det här och som förklarar varför man ska undvika de här magnetiska fälten, så sedan när jag har läst den igen så kan jag kanske skriva lite om saken. Allt det jag en gång har läst in mig på har försvunnit iom graviditeten och första tiden som tvåbarnsmamma.

Men bara för nyfikenhetens skull… är det någon av er som är så där övernaturliga?

20130919-203956.jpg

13 september 2013

”Jag köpte mig en egen pendel idag. En sån som man använder när man till exempel vill hitta vattenådror, energipelare eller energilinjer. Vi är så där hela släkten, att vi kan hitta sånadär magnetiska fält med trädklykor och pendlar, men det är kanske moffa och jag som är mest ivriga.

När jag provade hålla i moffas pendel märkte jag att det faktiskt funkade för mig också med den (hittills har vinklade järntrådar varit min grej). Pendeln pendlade inte eller snurrade runt, men den drogs mot sidorna och kändes tung där mitten av ex en pelare fanns. Det krävs att man jobbar en stund för att få det att fungera bra, följaktligen behöver man en egen, så jag har länge tänkt att jag ska skaffa en så fort jag kommer mig till Jeppis.

Idag passade jag på att kila in till mystic magasinet på Köpmansgatan i Jeppis för att införskaffa den där pendeln. Nästan direkt sa Tina (som hon lär heta) att hon tror att det är den här stenen jag ska ha, och pekade på en vit pendel. Jag själv var lite osäker, och ”provade” lite andra stenar också eftersom jag tyckte den var lite tung och ”vass”. Nå, sist och slutligen blev det ju ändå den hon föreslog till en början, den kändes rätt, och när jag läste om den förstod jag varför.

Rökkvartsen hjälper dig att se igenom och lösa upp negativa energifält som genererats av destruktiva tankemönster och emotioner såsom ilska, hat, hämnd och dömande värderingar. Den kan användas till djup avslappning, meditation och för att gå bortanför sitt jags begränsningar.

På andra ställen nämndes också ”att inte fastna mentalt”, att den ger energi åt den som är trött och deprimerad, och ge fredliga drömmar. Den sägs också skydda mot negativ energi från andra. Frasen ”bortom mörker finns det alltid ljus.” beskriver stenen, och det tycker jag att förklarar vilken hoppfull sten det här är.

Nu är jag inte deprimerad, men jag antar att jag skulle ha den här stenen för att balansera upp allt som tynger (och har tyngt) mig de senaste åren, och jag behöver energi och skydd mot negativa människor.
När jag sa det åt kvinnan som sålde stenarna, att den är perfekt, sa hon att det är så ibland, att en viss människa ska ha en viss sten.

Nu gäller det bara för mig och min rökkvarts att lära känna varandra. Ni måste ju tro att jag är tokig, men ni får tro det då, för så här övernaturlig är jag.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *