Mjölkkossan

Ni brukar kunna vara riktigt bra på att ge mig svar när det är något jag undrar över. Nu har jag något på hjärtat; Ni som ammat/ammar. Vad har ni på er på nätterna när ni sover? Att bara ha det man brukar ha är jag säker på att inte funkar, då har vi mjölkkladd i hela sängen. Nu har jag bara amningsbh med inläggen i. Någon natt hade jag ett par sönderklippta nättrosor med amningsinlägg. Finns det fler lösningar?

Jag har inte hunnit ha så många nattamningar ännu, men däremot har jag pumpat flera nätter redan. Alltså egentligen vet jag ingenting om amning och pumpning, men det senare sysslar jag med här hemma nu när flickan fortfarande är i Vasa.
Att bara sitta still och pumpa funkar inte för mig. Det är så tråååååkigt! Så nu när jag pumpar (iaf morgon, kväll och natt) så tittar jag på ett avsnitt ”How I met your mother”. Ett avsnitt är ca 20 min, och det tycker jag att passar bra när man dubbelpumpar.

Vad gör/gjorde ni när ni pumpade för att inte bli uttråkade eller somna?

15 reaktion på “Mjölkkossan

 1. Har alltid på mej en omlott aminingbh på natten.. två pack från hm. Inget som skaver å inga knäppen som ska öppnas när man knappt e vaken själv 😉 Jätteskönt! 🙂 Pumpa ett par månader med Inez (hon åt dåligt å jag fick bröstinflammation gång på gång) Men aldri va de roligt å alltid tråkit så ja veit it 😉

 2. Jag körde först med amningsbh + inlägg. Ganska snabbt blev det obekvämt tyckte jag och köpte några amningstoppar. Perfekt pyjamas , i med inlägg bara för att undvika mjölkbad. Nu är det på det fantastiska viset att jag slutade läcka efter 6 månader av amning, så efter det har jag sovit med vanligt nattlinne. Nattammar för 17nde månaden nu.. På kappahl hittade jag bästa amningstopparna!

 3. Jag hade amningsbh och vanlig pyjamas. Förutom det där med läckandet, så skulle jag inte ha klarat av att sova utan stadig bh för att brösten var så ömma. Jag pumpade inte så mycket, däremot satt jag och tittade på filmer eller läste medan jag ammade, för mina bebisar har kunnat hålla på i en timme eller så… 🙂

 4. Jag har alltid sovit med en mjuk amningsbehå eller nån annan mjuk bygellös behå av bomull som inte spänt och skavt o som man lätt kan dra ner då man ska amma. Funkar också med vissa såna där linnen med ’inbyggd topp’ dvs dubbelt typ vid brösten så hålls inläggen på plats.

 5. Amingsbh hade jag också de första två månaderna och efter det har jag bara haft en vanlig topp eftersom jag inte haft några problem med läckage sen dess, R är nu 15månader.
  När jag pumpade åt oliwer tittade jag oftast på tv eller läste tidningar och så. Pumpningen var ju så stor del av dygnet då,8h/dygn satt jag och var som en kossa. I 7 månader. Nattetid kändes var det extra svårt att hållas vaken men tacka vet jag tv.
  Hoppas du slipper uppmaningen och kan helamma så fort hon slipper hem!

 6. Jag hade bara amningsbh och inlägg på nätterna. Jag sover inte annars heller med pyjamas och nu var brösten så ömma att bh var ett måste. Den här gången ska jag satsa på någon riktigt bekväm till natten, den börjar nämligen behövas redan 🙂

 7. Använder oftast amningslinne med inlägg för det är bekvämast, är alla i tvätten blir det mjuk amninsbehå (lindex har bäst) och en tröja/linne/nattlinne som man lätt kan dra ner. Har funkat bra med båda! Såg att lindex också hade amninsnattlinne som såg skönt ut men ids inte köpa det nu mer.Nyfiken på lill-dara er å hoppas ni mår bra! 🙂

 8. Jag använde mest lindex amningslinnen på vintern och när det blev varmare en mjuk och skön amningsbh och så inlägg i dem då det behövdes. Bra att bara kunna knäppa ner och langa fram maten då bebisen sov mellan oss i sängen. Sen var det lätt att minnas vilket bröst man ammat från senast då det var mitt i natten och en somnat mitt i amningen.

 9. Ja, detta med amning är helt nytt för mig och jag testar mig ännu fram..
  Jag hade köpt amningsbhåar från H&m en storlek större än vad jag annars har men hade nog behövt två storlekar större, så nu har jag fått inhandla flera. Hittade en sömlös bh vid Lindex som känns bra och så använder jag H&m amningslinnen + inläggen. Annars har det också funkat med en tajt tubtopp och spytrasa innanför när allt annat är i tvätten 😉

 10. Den här gången verkar det inte läcka så mycket (åtminstone än så länge), vilket är superskönt – men tidigare, speciellt första gången jag ammade och mjölken rann gränslöst mycket, har jag ibland vikt ihop en såndär trasa (harso) och haft under ett linne som varit tillräckligt tajt för att hålla den på plats… mjukt och skönt och bara att byta när trasan blivit blöt! Sova med bh har jag aldrig trivts med, speciellt inte med amningsömma bröst…

 11. Första tiden för att undvika mjölkbad blev det inlägg + handduk + amningstopp och handduk under mej. 🙂 Sen då det stabiliserade sej räckte det med amningstopp/bh och inlägg.

  Med pumpandet så var laptopen oslagbar. Satt vid köksbordet och surfade. 🙂 Bra att göra något så man inte somnar. 🙂

 12. Kan inte sova med nån pyjamas lr nattlinnen, får för varmt.
  Första tiden sov jag på handdukar å hade ”spyttantrasor” runt mej, amningslinne med inlägg åxå.

  Pumpade ofta! med första barnet å oftast framför tv lr datorn.

 13. Jag har sovit med amningsbh och inlägg. Jag har nästan aldrig läckt (har tydligen bra packningar ;-)), men däremot hade jag tendens till mjölkstockning, vilket gjorde att jag behövde ullinlägg, men de kunde jag inte ha direkt mot brösten för då fick jag svampinfektion i brösten, så då behövde jag vanliga inlägg närmast brösten. Inte alls invecklat, eller så…;-)

  En mycket bra amningsbh är f.ö. Bravado. Rekommenderas! Jag hör till den småbröstade skaran, men nu senast hittade jag också en bra amningsbh i tvåpack från Kappahl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *