Vi fyller frysen till bredden and beyond

IMG_2696.JPGIMG_2697.JPG
Idag har jag fram den största kastrullen vi äger så att vi får infrusit alla morötter vi har samlat på oss de senaste veckorna. REKO är visserligen toppenbra tycker jag, men vi har inte riktigt hunnit med att äta så mycket morot som vi fått från Backlunds trädgård. Dessutom har jag en hel odlingslåda full i mitt eget land också.

Hela eftermiddag ägnade jag alltså till att skära morotsstavar och förvälla dem innan jag satte dem i frysen. Ikväll blir det laxsoppa med morötter, fänkål, potatis, purjolök och tomat i, sådär när jag ändå höll på att skära grönsaker.

Men vi har faktiskt ett problem. Vår frysbox är redan full med med bland annat grönkål, rabarber och bär av olika slag. Vi som är så tokiga i att frysa in ett som annat vore verkligen i behov av det där frysskåpet vi drömmer om. Då kunde vi ha frysskåpet i köket bredvid kylskåpet och flytta frysboxen någon annanstans.
Ja drömma kan man ju alltid.

Fyller ni frysen inför vintern?

7 reaktion på “Vi fyller frysen till bredden and beyond

 1. Jag köpte två askar björnbär från REKO för några veckor sedan som jag frös in. Förresten, jag har en likadan kastrull som er, bara modell mindre 🙂

  • Det blir intressant att se hur frysta björnbär fungerar, jag har nämligen aldrig frusit dem förr.
   Kanonbra kastrull som jag loppisfyndade för något år sedan 😉

 2. Jepp 🙂
  I vårt frysskåp är det åxå fullt.
  Skulle behöva en stoor frys att sätt i garaget fast.
  Vet int hur jag ska få rum med all lingon-gelé å sylt som jag har tänkt laga i år.

  • Men det måste ju kännas bra att ni har mat över vintern!! 😀 jag är nästan sugen på att springa iväg och köpa mig ett frysskåp direkt nu när jag såg att det kommer finnas ekologisk broccoli till salu på nästa reko-träff 🙁

 3. Jo i vår frys finns nog bär och saft i alla möjliga varianter och nu ska jag ännu ha dit en massa äppelmos. Grönsaker har jag inte vågat mig på att frysa in ännu men fick en jättestor zucchini (1,8 kg) som jag inte vet vad jag ska göra av hela så kanske jag kunde frysa in en del.
  Som tur är satte vi in två frysskåp (ett i kök och ett i grovkök) när vi renoverade och krisar det till sig står den gamla boxen ännu i garaget så vi har nog frysutrymme åtminstone!

  • Sån lyx!! Jag skulle nog bra kunna sätta in ett par frysskåp om vi bara hade rum! Tänk så fort man kunde tjäna in de slantarna på att hamstra billig mat! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *