Byggare Bob här hej

IMG_5365.JPG

 

Ibland så har jag sådana fantastiska idéer så det är inte klokt! Det här är en sån som löser hejdundrande många problem i köket. Jag ska förklara.
De där svarta klumparna är betongskorstenen/ugnen/kaminen och diskbänken mot väggen. Ni ser var de fyra fönstren finns och hur matbordet nu är placerat. Det markerade området uppe till vänster är det som tejpbitarna i gårdagens inlägg markerade. Ett skafferi.

IMG_5373.JPG IMG_5372.JPG IMG_5371.JPG

Det där lilla hörnet av köket har alltid gett mig huvudvärk för att det är så fult och opraktiskt, och så har jag alltid önskat att jag hade ett walk-in-skafferi (som Martin Timell så fint uttryckte sig). Vårt skafferi får dessutom ett fönster… vi behöver inte två norrfönster i köket tycker jag, de ger inget dagsljus alls ändå, och så har vi ju ändå 3 fönster kvar.

Planen är att bygga in kylskåpet så att det blir infällt i den nya väggen och gömma fula frysboxen inne i skafferiet. Dessutom blir det hyllor att förvara de där grejerna som man inte använder så ofta på, typ hushållsassistenten, matberedaren, våffeljärnet, sodastreamern och 10-liters-kastrullen.

Nu ska jag bara skaffa en barnvakt så att jag kan bygga på dagarna… jag tror det går snabbast så. Och kanske prata ihop mig med min lillebror som är mer snickarmaterial än undertecknad.

3 reaktion på “Byggare Bob här hej

  1. Vilken jättebra lösning! Det där hörnet är ju lite knepigt, men ett skafferi blir ju perfekt där! 🙂 …blir lite nostalgisk nu!

    • Jag har ogillat det där hörnet lite ända sedan vi flyttade in, så det är skönt stt få något vettigt ur det nu 😉 Du är välkommen in att titta på riktigt också om du vill 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *